İleri Karma Astroloji Öğrencim Didem Dal’ın kaleminden harika bir yazı. Sevgili öğrencim bu yazıda Dünya’nın en zengin insanlarından olan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in doğum haritasını inceliyor.

MARK ZUCKERBERG

14 Mayıs 1984 14:40 New York

GüneşBoğa9.ev
ASCBaşak
AyAkrep3.ev
MerkürKoç8.ev
VenüsBoğa8.ev
MarsRetro Akrep3.ev
JüpiterRetro Oğlak4.ev
SatürnRetro Akrep2.ev
UranüsRetro Yay3.ev
NeptünRetro Oğlak4.ev
PlutoRetro Akrep2.ev
Chironİkizler9.ev
JunoYengeç10.ev
KADİkizler9.ev
GADYay3.ev

Dünya’nın en zengin beşinci insanının doğum haritasını merak ediyor musunuz?

Bence etmeyen yoktur, haydi gelin 14 Mayıs 2021’de 36. doğum gününü kutlayan Mark Zuckerberg’in kimilerine göre imrenilecek, kimilerine göre ise yok ben almayayım denilecek haritasına hep beraber bir göz atalım.

Güneş’i 24 derece Boğa’da olan Zuckerberg için kaynaklarını korumak ve güvende olmak çok önemli olacaktır. En zorlandığı şey net olmayan durumlarla boğuşmaktır. 9. evde Güneş’in keyfi yerindedir, yüksek öğrenime devam etme ve bir konuda uzmanlaşma konusunda itici güç olur. Mark’ın uluslararası düzeyde yaptığı yayıncılık, ticaret, danışmanlık verme gibi işlerde başarılı olması Güneşi’nin 9. ev temalarını belirtmekle birlikte, Kuzey Ay Düğümünün de 9. evde ve İkizler’de olması iletişim ve sosyalliğin Mark’ın hayatının en önemli konuları olacağını gösteriyor (Tabii bu arada 9. evin ahlaki değerlere verilen önem konusunu hiçbir zaman unutmaması da gerekiyor. Yoksa mahkemelerle uğraşmaya devam edeceği kesin 😊  Özellikle Güneş’i ile kavuşumda olan Capulus sabit yıldızını da dikkate aldığımızda; keskin zekasını yalan söyleme eğilimi ile manipülatif bir şekilde kullanabileceğini söyleyebiliriz.)

Yükselen burcu Başak olan Zuckerberg’in fazlasıyla analitik düşünen, mükemmeliyetçi, detaycı, titiz bir işkolik olmasına şaşırmamak gerekiyor. Yükselen  burcunun yöneticisi Merkür ise ateşli Koç’ta. Sabırsız, ani karar alan, yaratıcı fikirlere sahip ve düşünmeden konuşan olarak tanımlamamız çok yanlış olmayacaktır. 8. evdeki Merkür Koç başkasının kaynağını kendi lehine değerlendirip idare edebileceğine,  Merkür’ün anaretik olarak adlandırılan 29 derecede olması da kendisi her ne kadar keskin bir zekaya sahip olsa da iletişim problemi yaşayacağına işaret ediyor. Facebook’u birlikte kurduğu arkadaşlarıyla yaşadığı ortaklık sorunları da buna örnek olabilir.

Ay burcuna baktığımızda, duygusal zekası çok keskin, sezgileri güçlü Akrep karşımıza çıkıyor. Yani olayların gidişatını önceden hissedebilir, insan doğasını iyi kavrar. İsteklerini yerini getirtme konusunda baskıcı davranabilir, yoğun çalışma dayanıklılığına sahiptir. 3. evdeki Ay – Retro Mars kavuşumu, kendini ifade etme şeklinin biraz agresif olmasının anne ya da kız kardeşleriyle ilişkilerinde tatsızlıklara yol açabileceğini gösteriyor. Pratik zekalı, çalışkan, sabırsız ve yaratıcı insanların kendileri gibi düşünemeyen ve hareket edemeyenlerle ilişkilerinde problem yaşamalarını da çok yadırgamamak lazım 😊

Venüs’ün kendi burcu Boğa’da olmasıyla maddi güvence, aşk, huzur arayan özellikler iyice belirginleşir. Konforu yerinde olsun ister. 8. evdeki Venüs yoğun duygular, kıskançlık verebilir. Eşiyle birlikte kurdukları Chan Zuckerberg Girişimi ile daha iyi bir dünya yaratma inisiyatifiyle anılmaları da bize Venüs’ün 8. evde kaynaklarını başkalarıyla paylaşma özelliğini hatırlatıyor.

8.evinde yer alan Venüs’ün Jüpiter Oğlak ile yaptığı ve yine 8. evindeki Merkür’ün 7. ev yöneticisi Neptün Oğlak ile yaptığı 120’lik açılar eşin idealleri için çabalayıp, somut başarılar ile de sonuçlandıracağını gösteriyor.

Marsının Akrep burcunda Retro olması agresif dürtülerinin olabildiğini, içselleştirdiği tepkilerini uygunsuz zamanlarda ve şekillerde gösterebileceğini anlatıyor. 3. ev vurgusu bu durumun genelde kardeş ya da yakın çevresiyle olan ilişkilerinde yaşanacağını;  Mars’ın Güneş karşıtlığı ise ego problemlerini işaret ediyor.

En zorlu iki gezegen Plüton ve Satürn Retro Akrepte ve 2. evde yerleşmiş durumda. Maddi kaynaklar yoluyla gelen dönüşümü deneyimleyecektir, Plüton Merkür karşıtlığı da maddi konularla ilgili takıntıları olduğunu gösteriyor. 2. evin yöneticisinin Venüs ve Venüs’ün de Boğada olması, Güneş’inin de 9. evde ve yine Boğa’da olması maddi kaynaklar konusunda sıkıntısı olmayacağını gösteriyor. Eee büyük başın derdi büyük olur derler, ne kadar zenginsen o kadar takıntın artıyor demek ki…

Didem Dal

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir