Bu yazım astroloji öğrencileri veya astrolojiyi araştırmaya başlayan güzel insanlar için. Genellikle “ilerletilmiş haritalar” olarak bilinen ikincil ilerletim, her bir yıl için bir gün ilerletim formülünü kullanır. Kullanılan günler ise doğumunuzu takip eden günlerdir. Bu, doğumunuzdan 10 gün sonra aktif olan gezegensel açılar ve etkiler, 10 yaşındayken sizi etkileyeceği anlamına gelir. 34, 46 veya 59 yaşındaysanız, şimdi hayatınızı etkileyen şey, siz henüz 34, 46 veya 59 günlükken var olan gezegensel aktivasyonları yaşıyorsunuz demektir.

İkincil İlerletim haritalarında Güneş, Evrimleşen Benliktir. Haritada ilerlerken, hayat dersleri çok yavaş bir şekilde kalın kafalarımıza dank eder ve kişiliğimizin bir parçası haline gelir. En temel düzeyde, hayat yolculuğu içinde nasıl değiştiğimizi gösterir diyebiliriz.

Teorik olarak Güneşiniz her 30 yılda bir burcunu değiştirecek denir. Güneşinizin yeni bir burçta ilk ilerlediği yaş çok özel olacaktır. Bu yaş, doğumdaki Güneşinizin derecesini 30’dan çıkarmayı içeren basit bir hesaplama ile belirlenir. Örneğin Güneş dereceniz 14 ise 30-14=16 yaşınızda ikincil ilerletim haritanızda Güneş’iniz burç değiştirecek demektir. Bu yaşı öğrendikten sonra, Güneş’inizin bir daha ne zaman burç değiştireceğini belirlemek için ona 30 ekleyebilirsiniz. Benim size tavsiyem, Güneş’iniz ilerletimde her burç değiştirdiği dönemde mutlaka karma astroloji danışmanlığı almanız. Böyle önemli yaşları neden es geçmemeniz gerektiğini en alt başlıkta anlatıyorum.

Mesela ben bir Boğa burcuyum. Henüz İlerletim Güneş’im sadece bir kez burç değiştirdi. İlerleyen satırlarda kişisel hikayemi biraz daha anlatacağım. İlk aşamada daha genel bir anlatım ile başlamak istiyorum. Kendi Güneş’iniz bu tür değişikliklerden geçtiğinde veya bir başkasının haritasında bu etkiyi doğru anlamasına yardım ederken size faydalı olacak birkaç fikir ortaya koymayı umuyorum.

İlerletim Haritasında Güneş Bir Günde mi Burç Değiştirir?

Bilgisayar programları her astroloğun ve astroloji öğrencisinin en büyük yardımcısı. Ancak yine de sağduyuyu elden bırakmamak lazım. Kullandığınız astroloji programı size 15 Temmuz 2023’te Güneşinizin burç değiştireceğini söyleyebilir. Ama sizi bunu tekrar düşünmeye davet ediyorum: Güneş’i çizdiğinizde, bunu bir nokta değil, bir daire şeklinde çizersiniz. Aslında yaklaşık yarım derece genişliğinde bir dairedir. Bu biiir…

Bir bilgiyi daha hatırlatayım: İlerletimlerde, Güneş yılda yaklaşık bir derece ilerler. İkincil ilerletimde Güneş’in herhangi bir burç sınırını geçmesinin yaklaşık yarım yıl sürdüğü anlamına gelir. Bu ikiiii…

Ve üçüncü coğrafya bilgisi de geliyor: Kuzey yarım kürede kışın veya Güney yarım kürede yazın doğduysanız, Güneş’iniz aslında yılda bir dereceden biraz daha hızlı ilerler. Kuzey yarım kürede yazın veya Güney yarım kürede kışın doğanlarınki biraz daha yavaş ilerler.

Kısaca: Geçiş süresi – özellikle Güneş’in burç değiştirdiği altı ay kadar – her zaman yanıltıcıdır. 

Yani bu burç değiştirme işi bir günde bir ayda olmuyor. Yaklaşık altı aylık bu “burçlar arası” dönem aslında kişisel etkisi bakımından oldukça hissedilir bir etkiye sahip. İki dünya arasında sıkışıp kaldığınızı hissediyorsunuz. Şöyle düşünün ergensiniz ayaklarınız büyüyor 38 numaradan daha iri ama henüz 39 numara da olmadığı için hala 38 numara ayakkabı giymek zorundasınız.  Değişim aylarında yıllar içinde kazandığınız alışkanlıkların sorgulanması gerekir, ancak doğal olarak zaman zaman bu alışkanlıklara yenik düşersiniz.

Güneş’in Yeni bir Burca Girmesini Nasıl Yorumluyoruz?

Peki tüm bunlar ne anlama geliyor? Şimdiye kadar anlattıklarım astronomiydi. Astrolojik olarak tüm bunlar ne anlama geliyor? 

Kimliği simgeleyen Güneşiniz yeni bir burçta yerleşirken yeni bir element ve yapıdan etkileneceksiniz. İlgi alanlarınız, alışkanlıklarınız ve hobileriniz değişecek. Kendinizin yeni ve tazelenmiş bir versiyonu haline gelmeniz biraz beyin nakline benzer. Bu, gizli yetenekleri yüzeye çıkarabilir veya hayatınızın bir önceki bölümünün sonuna geldiğinizi işaret edebilir.

Eşzamanlılık nedeniyle, yeni burcun evrimsel niyetleriyle tutarlı olan ve belki bunları öğrenmenizde size destek olan yeni durumları, insanları ve deneyimleri kendinize çekmeye başlayacaksınız. Astrologlar olarak, böylece karşılaşacağınız yeni oyun alanının doğası hakkında birkaç şey tahmin edebiliriz. İlerletilmiş Güneş burcunuz değiştiğinde, ortaya çıkmayı bekleyen yeni yönlerinizi keşfedin. Bir şeyleri bilinçli olarak bitirmenize veya tamamlamanıza izin verin. Kendinize yeni ilgi alanları keşfetme özgürlüğü sağlayın.

Burada kendi hikayemi anlatmamın işe yarayacağını düşünüyorum. Benim Güneşim Boğa’dan İkizler burcuna 1999 yılında geçti. O yıl lise 3. sınıftaydım. O güne kadar sınavım maddiyatla olmuştu diyebilirim. Ama o sene başarımla dershaneye burslu gittim. Ardından Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü burslu olarak kazandım. Sabit ve değişim sevmez bir burçtan değişken, zekayı öne çıkaran ve sosyal İkizler’e geçen Güneş’im aile evimden beni ayırarak Ankara’ya yerleşmemi ve arkadaşlarımla yeni bir aile ortamı kurmamı sağladı. 

Malum Boğa burcu rahatına düşkündür ve yeniliklerden biraz korkar. 17 yaşımdan itibaren bundan eser kalmamıştı. Bir anda uyumlu, konuşkan, arkadaş canlısı bir genç kıza dönüştüm ve yepyeni bir hayat kurdum. Yüksek lisansa yine burslu olarak devam ettim. Ve yine 17 yaşımdan beri (pandemi dönemi hariç) devamlı seyahat ediyorum, iletişim projelerinde ve basında yer alıyorum, yazılarım bir şekilde kamuoyuna erişiyor. Sonraki yıllarım da İkizler’in her türlü özelliğini güçlendirerek geçti diyebilirim. Ancak Boğa burcunun verdiği ayakları yere basarak plan yapabilme yeteneği olmasaydı, tabi ki İkizler etkisine girdiğimde fazlaca uçarı olmam mümkündü. Yani ana burcumuz alttan alta her zaman etkisini sürdürür. Biz ilerletim Güneş değişimi ile ona bir üst ton ekleriz.

Doğal olarak, hayatımın bu ilerletilmiş Güneşi hakkında çok daha fazla şey yazabilirim, ama umarım burada belirttiklerim, size Güneş’in yeni bir burca girmesinin gerçekte nasıl çalıştığına dair bir fikir vermiştir. Kısaca, bu etki dış dünyamızın tonunu değişir ve iç dünyamızın evrimini yansıtır. Ana burcumuzda bazı dersler aldık. Şimdi farklı şeyler öğrenmenin zamanı geldi. Evren, hem psikolojik olarak hem de “tesadüfi” olaylarla devreye girer ve süreci destekler.

İlerletilmiş Güneşim, 49 yaşında olacağım 2031 yaz aylarına kadar İkizler’de kalacak. Allah izin verirse o tarihten itibaren bambaşka bir serüvene yelken açacağım. Artık İkizler’de oradan oraya koşuşan benliğim köklenmek isteyecek. Yeni bir aile kültürüne geçiş yaparak, belki yeni bir ev alıp oraya yerleşerek, hassas, ailesine kendini adayan, sezgileri daha da güçlenmiş ve fazlaca duygusal bir yanımla tanışacağım.

Şimdilik İkizler versiyonumun en iyisine ulaşmayı arzuluyorum yani entelektüel, aynı anda birden fazla işi yapan, neşeli ve ikna edici. Ve İkizler’in gölge yanlarından uzak durmaya çalışıyorum: sabırsızlık, rutinden sıkılmak, sivri dillilik ve kibir. Çünkü her burcun olumlu özellikleri amacımız, olumsuz özellikleri ise sınavımızdır. Daha gidecek çok yolum var 😊 

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir