2022 ve 2023’ün bir kısmında Boğa – Akrep tutulmaları yaşıyoruz ve yaşayacağız. Kuzey Ay Düğümü bize gitmemiz gereken yeri, Güney Ay Düğümü ise artık serbest bırakmamız gerken konuları gösterir. Tutulma ekseninde Kuzey Ay Düğümü bir süre daha Boğa’da ve Güney Ay Düğümü ise Akrep’te.

Bu egzersizi yapmak için Boğa ve Akrep’in haritanızın neresinden geçtiğini bilmeniz önemli, böylece aşağıdaki alıştırma bu sıkıntılı zamanlarda kederinizi dengelemenize yardımcı olabilir. Boğa burcunun eksik kaldığı alan esneklik ve güçlü olduğu alan bağlanma kapasitesidir. Olumsuz tezahürlerinde kederi temsil eder.

Kendi kendinize masaj yapmak, masaja gitmek, bağırsaklarınıza iyi gelecek besinler tüketmek, jinekoloji muayenenizi yaptırmak Akrep’in haritanızda düştüğü yeri hafifletmek için ihtiyacınız olan günlük rutinlerdir. Meditasyonlarınızda Akrep’in haritanızda düştüğü evin konularını temizlediğinizi hayal edin.

Haritanızda Boğa’nın düştüğü evde belirli bir hedefe başarılı bir şekilde ulaşırsanız nasıl hissedeceğinizi hayal edin. Tüm vücudunuzun olumlu bir mutluluk duygusu yaydığını hayal edin. Aynı anda hem rahatlamış hem de uyanık hissettiğinizi düşünün. Haritanızda Boğa’nın düştüğü ev konularında hayatın son bir yılda size neler öğrettiğini bir düşünün.

Mesela eğer Akrep dördüncü evinize düşüyorsa ailenizle ilgili yeterince sorumluluk aldığınızı, bu görevi bitirdiğinizi bilin ve o sorumluluk alanını temizlenmiş olarak düşünün, artık kariyerinize zaman ayırmaya niyet edin. Akrep burcu 8. evinize düşüyorsa kayıplardan ve borçlardan arınarak para kazanmak için gerekli adımları atın. Para kazandığınızda, mülk edindiğinizde yaşayacağınız güvenlik ve mutluluk duygusunu iliklerinize kadar hissedin. 12. evinize düşüyorsa işkolik olmayı bırakın ve psikolojinizi düzeltmeye niyet edin. Manevi yönünüze eğildiğinizde kendinizle ilgili en kadar çok şey keşfedeceğinizi fark edin.

Boğa ve Akrep’in haritanızda nerede olduğunu ve neyi temsil ettiğini belirlediğinizde bu alıştırmalarla eğlenin ve vücudunuzun bilgeliğine güvenin; nazik ve yavaş bir şekilde hayatınızda ilerlemeye devam edin. Yukarıdaki egzersizleri 2 hafta yaptıktan sonra aşağıdaki çalışmaya geçebilirsiniz. Eğer anlattıklarımı haritanızda yorumlayamıyorsanız astroloji danışmanlığı alabilirsiniz.

Su ile Bağ Kurmak

Boğa burcu Venüs tarafından yönetilen dişil bir burçtur. İdeal olarak, hayal gücünü ve dişil gücü yükseltmek adına su elementini kullanırız. Belki bu egzersizi duştan veya banyodan, kapalı havuzda yüzüyorsanız yüzmeye başlamadan önce yapabilirsiniz. Suya dokunun. İyileştirici özelliklerini hissedin. Vücudumuzdaki kederi dengelemeye çalışırken su en büyük yardımcımızdır.

Ardından, meditasyona hazırlanıyormuşsunuz gibi oturur pozisyonda rahatlayın.

Derin bir nefes alın ve nefes verirken hangi fiziksel acıyı, gerginliği, rahatsızlığı vb. serbest bırakmanız gerektiğini bilinçli olarak tasavvur edin.

Göğsünüze doğru nefes alın. Nefes verirken, kontrol etme ihtiyacı, keder, endişe ve korku gibi duyguları serbest bırakın.

Karnınıza doğru nefes alın. Nefes verirken, dağınıklık, toksik düşünceler, ilişkiler ve geçmiş pişmanlıklar gibi şeyleri serbest bırakın.

Derin nefes alın. Sizi mutlu edecek projeleri hayal edin. Kendinize hayatınızda gerçekten en önemli olan şeyin ne olduğunu sorun. Nefes verirken, Boğa’nın haritanızda nereye düştüğünü hatırlayın. Ardından da o alanda hayatınızda neyi ve nasıl yeniden inşa etmek istediğinizi hayal edin.

Sonuncuyu tekrarlayın ve tezahür ettirmek istediğiniz hedefleri belirlerken minnettarlık duygusunu kalbinizde hissedin. Planların zaten ‘burada ve şimdi’ içinde olduğunu, siz bunları dilerken bile gerçekleşme yolunun açıldığını hayal edin, gülümseyin. Belki de Boğa semboliğinin bir görselleştirmesi olarak güzel bir bahçeyi, bir kristali, güzelliği, bir ödülü, güvenliği gözünüzde canlandırabilirsiniz. Gözlerinizi açın ve suya girin.

Kendi kendinize yapabileceğiniz bu egzersizi sabah ve akşam rutininizin bir parçası haline getirmenizi öneririm. Bu alıştırmanın büyüsü, Boğa/Akrep kutupluluğunun dengeleyici dansını kendi içinizde somutlaştırmaktır. İki kadim bilgelik yolunu harmanlayarak zihin-beden-ruh arasında bağlantı kurmanın güzel bir yoludur.

Ben bu egzersizleri 20 Ekim’de başlayan Astroloji ve Eril & Dişil Güç Eğitimi katılımcılarına sesli meditasyon olarak kaydedeceğim ama yazılı versiyonunu da sizlerle paylaşmak istedim.

NOT: Herhangi bir rahatsızlığınız varsa, bu çalışmayı doktorunuza danışarak yapınız.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir