Hürriyet’in internet sitesinde 28 Ağustos 2022 tarihinde çıkan haberimiz: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/burc-icin-cocugun-dogum-tarihini-degistirenler-doktorlar-nasil-tepki-veriyor-42122205

Astrologlar Nasıl Tepki Veriyor?

Bazı çiftler doğacak bebeklerinin burcunu ayarlamak için doğumun gerçekleşeceği sezaryen gününü planlıyor. Bu hamilelik tarihini ayarlamakla kalmayıp, bebeğin biraz daha erken veya geç doğmasını talep etmeye kadar uzanıyor. Kimi uzmanlar “Annenin ve bebeğin sağlığı açısından bir sorun olmadığı sürece düşüncelerine saygı duyuyoruz” derken bazıları ise “Komplikasyon ihtimalini artırır” diyor. Astrolog ve doktorlarla konuştuk…

Astrolojik haritasını inceleyerek doğum zamanına göre bebeğin karakterini belirlemek isteyen, kendi burcu ile anlaşabilecek burçları tercih eden, bu nedenle sezaryen tarihlerini planlayarak istedikleri günlere denk getiren anne-baba adayları, artık doğacak bebeğin yükselen burcunu da hesaplayarak doğumun gerçekleşeceği saat dilimini bile belirlemek istiyor.

Bu yöntem son dönemlerde hem ülkemizde hem de dünyada oldukça popüler hale geldi.

Tıpkı bizdeki forum sitelerinde olduğu gibi ABD merkezli sosyal haber ve tartışma sitesi Reddit’te de bu trendle ilgili pek çok başlık açılmış. ‘Doğacak bebeğinin burcunu önceden planlayan var mı?’ başlığının altındaki yorumlardan bazıları şöyle:

“Kocam, bir sonraki bebeğimizi burcuna göre planlamak istediğim için deli olduğumu düşünüyor, ben ise böylece başka bir çocuğumuz olduğunda hepimizin burcu uyumlu olacak diye düşünüyorum.”

“Bence plan yapmak harika bir fikir! Ben planlı bir bebeğim ve ailemle inanılmaz güzel bir ilişkimiz vardı.”

“Hayatıma bir Terazi daha ekleme fikrini seviyorum. Burcu Terazi olan üç yakın arkadaşım var, bu yüzden belki işe yarayabilir diye düşündüm!”

HER BEBEK KENDİ KADERİ VE ONU BELİRLEYEN GEZEGEN ETKİLERİ ALTINDA DOĞMALI

Astrolog Didem İlhan, doğacak bebeğin doğum günü ve saatini ayarlama talebiyle astrologlara danışan çok sayıda anne adayının olduğunu, kendisine böyle bir taleple gelenlere genellikle “Doktorunuz hangi tarihi ve saat dilimini tercih ediyor?” diye sorduğunu söyledi.

İlhan, gökyüzünün daha olumlu olduğu dönemlerin bulunduğunu ancak her bebeğin kendi kaderi ve onu belirleyen gezegenin etkileri altında doğması gerektiğini belirtirken, “Ancak eğer hamilelik takibini yapan doktor tarafından esneklik var ise saat ya da gün tayini konusunda öneride bulunabiliriz” ifadelerini kullandı.

Evet sezaryen doğumların günü önceden doktor tarafından belirleniyor ancak doğum saatine kadar plan yapmak ve her şeyin anne adayının isteğine göre ayarlanması ne kadar doğru? Üstelik doğumu kendi doğum günlerine, evlilik yıldönümlerine ya da başka özel tarihlere denk getirmeye çalışanlar da oluyor. Peki, kadın doğum uzmanları, böyle taleplerle gelen anne adaylarına nasıl tepki veriyor? 

‘ÖZEL GÜN TERCİHİ HİZMET KALİTESİNİ AZALTIR’
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ

Sezaryen doğum için en uygun gebelik haftası 39’uncu haftadır. Yani 38 haftanın tamamlanmış olması idealdir. Sezaryen 39’uncu haftada yapılırsa, normal vajinal doğuma en yakın komplikasyon ihtimali söz konusu olur. Bu nedenle planlama bu haftalar arası yapılabilir.

Bunun dışında, sezaryenin gündüz saatlerinde yapılması tercih edilmelidir. Sezaryen asla basit bir cerrahi değildir ve bu bakımdan destek alınabilecek diğer hekim ve sağlık personellerinin tam kadro bulunabileceği mesai saatlerinde yapılması olası riskler açısından daha güvenli olacaktır. Kan transfüzyonu gerekecek durumlarda da bu hizmete ve kan vericilere ulaşabilme ihtimali gündüz saatlerinde daha uygundur.

Sezaryen eğer tıbbi bir zorunluluk sebebiyle yapılıyorsa en kısa süre içinde bebeğin çıkartılması, kısa ve uzun dönem için çocuğun sağlığı açısından önemli olabileceğinden doktorun önerisini önemsemek gerekir.

Aynı zamanda doğumların ve planlı sezaryenlerin doktorlara yapılacak motivasyon ve teşviklerle özellikle bayram, yılbaşı, sevgililer günü gibi birtakım özel günlere denk getirilmesiyle bu günlerdeki doğum sayısının artırılması hizmet kalitesini azaltır. İş yoğunluğu, sağlık çalışanları ve hekimlere bağlı birtakım komplikasyonların ortaya çıkması ihtimalini de artıracaktır.

Yazının devamına bu bağlantıdan ulaşılabilir: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/burc-icin-cocugun-dogum-tarihini-degistirenler-doktorlar-nasil-tepki-veriyor-42122205

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir