Dharma Astroloji Temel Seviye mezunu Gülşah Baş’ın kaleminden:

Aşk ve güzelliğin Roma tanrıçası olarak adlandırılan Venüs gezegeni Güneş’e en yakın ikinci gezegendir. 224.7 Dünya gününün yörüngesine sahiptir. Ay’dan sonra Venüs, gece gökyüzünde en parlak doğal nesnedir. Venüs’ün Ay gibi evreleri de vardır. Görünür olduğunda Venüs, güneşin doğuşundan kısa bir süre önce ya da gün batımından kısa bir süre sonra maksimum parlaklığına ulaşır. Birçok kültür tarafından “Sabah Yıldızı” ya da “Akşam Yıldızı” olarak adlandırılır. Venüs Güneş’ten yaklaşık dokuz ay önce yükselir ve sonra kaybolur. Yaklaşık dokuz ay boyunca günbatımında yeniden ortaya çıkar. Bütün döngü 584 gün sürer.

Venüs, kişinin sevgi lisanıdır. Doğum haritasında bir şeyi sevmekten birine aşık olmaya kadar, kadersel evlilikten, evrensel birlikteliklere kadar pek çok şeyi ifade edebilir.

Boğa burcu ve Terazi burcunun yöneticisidir. Boğa burcunda ve Terazi burcunda çok güçlüdür.

Koç burcunda ve Akrep burcunda çok zararlı ve serttir.

Başak burcunda ve Oğlak burcunda gücü çok düşük, etkisiz ve sevimsizdir.

Yengeç burcunda ve Balık burcunda gücü sevimli ve kuvvetlidir.

Venüs, doğum haritasında küçük bereket, küçük şans noktası olarak tarif edilir. Parayla da alakalı bir gezegendir. Boğa burcunu yönettiği için para, Terazi burcunu da yönettiği için aşk ve ilişkilerle de ilgilidir. Ama en önemli anlamı kişideki değer duygusunun ifadesidir.

Lucifer Venüs

Sabah Güneşten önce doğan Venüs’e Lücifer Venüs (Sabah Yıldızı, Seher Yıldızı) denir. Göksel semboliği kötücüldür. Haritalarında Venüs’ü Lücifer olan insanlar, olumlu başka gezegen yerleşimleri olsa bile, olumsuz özellikler gösterir. Gizli bir şekilde kişiyi Venüsyen konularda sabote eder. Aldatma, aldanma, bereketsizlikler, kayıplar verebilir.

Afrodite Venüs

Akşam Güneş battıktan sonra doğan Venüs’e ise Afrodite Venüs denir. Bereket tanrıçası Afrodit’in bir doğum haritasındaki en güçlü pozisyonudur. Göksel sembol olarak iyicildir. Haritasında Afrodit Venüs’e sahip olan kişiye güzellik, zerafet, bolluk ve şans verir. Hem maddi hem manevi anlamda bu kişiler çok bereketli olurlar. Doğum haritasındaki en olumsuz noktalarda bile çözüm şansı sunar. Ama güzelliğin ve bereketin de sınavları olduğu unutulmamalıdır.

Venüs’e her ne kadar güzellik tanrıçası Afrodit desek de aslında çok tehlikeli ve derin bir gezegendir. Burada Eros var, erotizm. Harmonia, uyum var. Mars’ın iki uydusunun ismi olan, Phobos ve Deimos var. Sevgiline karşı duyduğun öfke ve onu kaybetme korkusu var. O Eros ile Harmonia’nın uyumundan dolayı şehvet var. O şehvetin bazen Phobos’a dönmesinden dolayı da şiddet var. Bir ilişkide korkuyu mu yaşayacaksın, öfkeyi mi yaşayacaksın? Aşkı mı uyumu mu yaşayacaksın? Seçim haritanda gizli.

Kadında Venüs:

Kadın haritalarında Venüs, kadının sevgisini gösterme şeklidir. Ama aslında alt anlam olarak gerçekte Venüs, bir kadının bir erkeği elde etmek için kullandığı stratejidir. Dişi Mars’tır ve tehlikelidir. Kadının amacı çocuk yapmak ve bunun için de erkeği elde etmektir. Venüs, kadının üreme stratejisin altındaki karanlık ve aydınlıktır. Cazibe de katar, fitne de katar, sever de .Gerekirse ortalığı birbirine de katar. Bir kadın haritasında Venüs’ün konumu bulunduğu burç, ev ve açıları bir erkeği elde etmek için hangi stratejilere başvurduğu konusunda detaylı bilgi verir. Kadının çiftleşebilmek için on iki alt stratejisi vardır. 

Koç burcunda, zararlıdır. Flörtçü ama çocuksudur. Sadakatsiz olabilir. İlişkilerinde kontrolü ele almak, yönetmek ister. Beklentileri karşılanmazsa öfke, kıskançlık ve kincilik gösterebilir. Çekici ve cazibeli olduklarından erkekler tarafından talep görürler. Doğal olarak hayat sınavları buradan gelecektir.

Boğa burcunda, yönettiği burç olduğu için olumludur. Bereket tanrıçası Afrodit’in sevdiği bereket verdiği bir konumdur. İlişkilerinde huzur, güvenlik, konfor arar Uzun süreli sadık ilişkiler kurar. Lükse ve maddiyata düşkündür. Tensel ve dünyevi zevklere aşırı bağlılık gösterebilir. Güzellik ve cazibeye sahiptirler. Olumlu açılarında rahat, varlıklı, huzurlu bir hayat sürerler. Kötü açılarda ise aç gözlülük, hırs ve bencillik sonucu büyük kayıplar yaşayabilirler.

İkizlerde,entellektüelizm arar. Bilgili ve sosyaldir. Konuşması uyumlu ve güzeldir. Flörtöz ve değişken olabilir. Kötü açılarda yüzeysel ve sadakatsiz ilişkiler, kurabilir. Derinleşmekte sevgiyi hissetmekte zorlanabilir.

Yengeç burcunda yücelir, olumludur. Çocuklarına baba olacak, korumacı ve sadık bir eş arar. İnanılmaz bir kök ve aile burcu olduğu için kendi de ve çevresini korumaya adamış bir sadakat burcudur. Ay’ın etkisi altında olduğu için ruh halinde sürekli değişimler gösterir. Duygularıyla hareket ederler. En anaç burçtur. Yengeçteki Venüs bulunduğu ev konularında ve iyi açılarda inanılmaz şanslar, kısmetler getirir. Zararlı açılarında aile, çocuk, eş gibi ilişkilerde bağımlılık geliştirerek “Kendi değerini unutmak” gibi sorunu yaşayabilir.

Aslan burcunda flörtözdür. Kendini gösterme tutkusu yüzünden gerçek sevgiyi unutabilir. Gösteriş, lüks ve eğlenceye düşkündür. Cömert, hırslı, abartılı ve kibirlidir. Kontrolsüz ego gelişimi sonucu, kibire çok fazla kapılırsa, hayat sınavlarında çeşitli belalar yaşar. Ama olumlu yerleşimlerinde gösteri ve sahne sanatları konusunda çok başarılı bir sanatçı olurlar. Yaratıcılık gerektiren her işte şanslıdırlar.

Başak burcunda düşüktür. Mükemmeliyetçi sevgi arayışında, karşısındakinde sürekli kusur bulur. Aşırı zihinsel, olaylara mantık çerçevesinden baktığı için, sevgi gibi soyut bir kavramı algılamakta zorluk çeker. Aşk ve sevgide beklentileri koşulludur. Bu da hayat planı içinde duygusal hezeyanlar, tatminsizlikler yaşamasına neden olur. Kendi görüntüsü ile ilgili takıntıları vardır. Ancak tıp alanında yetenek verir. Kötü açılarında bereketsizlik çocuksuzluk veren kısır bir konumdur.

Terazi burcu, yöneticisidir; olumludur. Uyumlu değer yargıları ile uyumlu ilişkiler kurar. Daha şekerli, uysal, sakin, sabırlıdır. Adalet ve sanat burcudur. Olumlu açılarda kadını da erkeği de çok güzel olur. Güzellik, estetik, Fibonacci Dizilimi ve altın oran ile ilgili bir burçtur. Yavaş karar verir, bundan dolayı kararsız görünür. Pahalı zevklerini karşılayacak, sevgisini belli eden, kibar erkeklere yönelir. Acele eden insanlardan, patavatsız, dürtüsel, kaba erkeklerden hoşlanmaz. Zaten Koç burcunun tam karşısıdır.

Terazi’deki Venüs eğer retro değilse, lüks yaşama varlığı, maddi değerleri, parasal kaynakların çok artmasını da gösterebilir. Bu bölgede genelde şanslı sabit yıldızlar bulunduğu için Venüs’le bu sabit yıldızlar olumlu etkiler gösterir.

Akrep burcunda, düşük ve zararlıdır. Tutkulu, şehvetli, iffetsiz olabilirler. Güç, para, seks ve şehvet arar. Kıskanç, takıntılı olabilir. Akrepteki gezegenler kötücüllüğü ve yanlışı bildiği için dönüşme eğilimlidir. Kontrol edip dönüştüğü zaman akrep büyük bir güce döner. Olumlu açılarda şifacılık, okültizm konularında yetenek ve bilgelik verir. Venüs akrep burcuna sahip kadınlar, dönüşmedikleri taktirde tutku ve aşk konularında büyük sınavlar yaşarlar.

Bir doğum haritasında özellikle akrep burcundaki güçlü sabit yıldızlarla bağlantılı bir Venüs dikkatli incelenmelidir.

Yay burcunda, özgür sevgi ilişkileri kurmak ister. Çok fazla sorumluluk almaktan hoşlanmaz. Maceracı, gezgin ama eğlenceli bir yapısı vardır. İyi açılarında felsefe, yazarlık, vizyonerlik özellikleri verir. Ama kötü açılarda ilişkilerde sorumsuzluk, yalancılık, sadakatsizlik verebilir. Özellikle Jüpiter ile açıları incelenmelidir.

Oğlak burcunda zararlıdır. Yaşlı, olgun erkeklerle birlikte olmak ister. İlişkileri tedbir ve güven üzerine kuruludur. Flört ile hemen birlikte olmaz. Hoşgörüsüzdür. Tuhaf bir mizah anlayışı vardır. Oğlak burcu Venüs’ün tüm sevimliliğini yok eder. Sevgisini ifade edemediği için soğuk mesafeli ve kibirlidir. Sevgide kısıtlanma ve kontrolculuk Venüs’ün hiç rahat etmediği bir pozisyondur. Olumsuz açılarda bulunduğu evde şanssızlık, bereketsizlik verir.

Kova burcunda, gelenekselin dışında, sıradışı, tuhaf ilişkilere yönelir. Özgürlüğüne önem verir. Evlilik gibi geleneksel yapıları reddedebilir. Bir erkekten beklentisi romantizm değil entelektüel ve zihinsel uyumdur. Toplumsal konularda sevgisini gösterebilir, yardım derneklerinde çalışırlar. Olumsuz açılarda aykırı ve sapkın denebilecek ilişkilere girebilir. Olumlu açılarda ise toplumsal yardım kuruluşlarında Rahibe Theresa kadar hizmete yönelebilir.

Balık burcunda yücelir. İyi karmadır. Romantizm, şefkat, ilahi sevgi ve bağlılık arar. Gizemli ve yaratıcıdır. Bulunduğu ev konularında müthiş şanslar getirir. Çift kısmet verir. Hayal gücü çok gelişmiş olduğundan yaratıcılık ilham sanat konularında çok yeteneklidir.

Gülşah Baş

KAYNAKÇA
http://astrolojitutkusu.com/astrolojide-venus-2-bolum/ Hilal Çetinkaya/Oğuzhan Ceyhan Astroloji Akademisi
Barış İLHAN / Astroloji Dersleri Kitabı
Dharma Astroloji Ders Notları
Mitolojiden Barok’a Venüs İmgesi – Pelin Şen
Sanatsal Bir Obje Olarak Kadın ve Bazı Toplumlarda Kadına Bakış – Nurettin Gülaçtı
Dünden Bugüne Batı Resim Sanatında Kadın Mekan İlişkisi – Neslihan Özgenç

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir