Jüpiter İkizler burcuna ne zamana kadar kalacak?

Jüpiter İkizler Tarihleri: 25 Mayıs 2024 – 9 Haziran 2025.

Jüpiter, genellikle her burçta yaklaşık 12 ay geçirir.

İkizler burcundaki Jüpiter Sizin İçin Ne İfade Ediyor?

Jüpiter’in hareketleri tamamen “hayatı nasıl gördüğümüz ve dünya görüşümüzü nasıl geliştirdiğimizle” ilgili. İkizler burcu merak, belirsizlik, ikilikler ve uyum sağlama üzerine gitmemizi ister. Aynı zamanda son derece sosyal bir burç.

İkizler’deki Jüpiter işbirlikçi çabalarımızı, sosyal takvimimizi ve birden fazla gerçeği görme yeteneğimizi geliştirecek. Eğer normal işinin yanında bir ek iş başlatmayı düşünüyorsan, şimdi bunu yapmak için mükemmel bir zaman. Şunu ya da bunu seçmek zorunda olduğunu düşündüğün her durumda, onu ‘Her ikisi de olabilirim’ şeklinde yeniden çerçevelendir. ‘veya’larınızı ‘ve’lerle değiştir.

İkizler’in sosyal niteliklerini göz önüne aldığımda, Jüpiter bu burçta eğlence ve havailik getirebilir. Sosyal takviminizi çok doldurmayın çünkü tatil yapacağım derken yollarda heder olabilirsiniz.

Jüpiter en son 2012 yılında İkizler burcundaydı. O yılın sizin ve genel olarak dünya için ne anlama geldiğini bir düşünün. Bu arada, yükselen burcunuz değişken bir burçsa (İkizler, Başak, Yay veya Balık), İkizler’deki Jüpiter sizin için ekstra şanslı olacaktır.

Jüpiter En Son İkizler Burcu’ndayken Ne Oldu?

Jüpiter’in en son İkizler burcunda olduğu zaman, popüler kültürde oldukça eğlenceli bir dönemdi. One Direction gibi erkek gruplarının büyük bir yeniden gündeme gelmişti, İkizler Jüpiter etkisinde her şey ‘grup’ ile ilgili; grubu bir araya getirmek ve bir elin nesi var iki elin sesi var teması.

Kim ve Kanye de İkizler burcundaki Jüpiter etkisinde bir araya geldi. Bu yüzden bu sefer hangi ünlülerin birlikteliklerini göreceğiz bakalım… Aynı zamanda Taylor Swift’in Harry Styles ile çıktığı ve Red albümünü çıkardığı yıldı. Bu, 2024’ün ikinci yarısında Taylor’dan önemli haberler alacağımız anlamına mı geliyor? İşaretler bunun mümkün olduğunu söylüyor…

En Kritik Zamanlar

Temmuz, Ağustos ve Aralık 2024: İkizler burcundaki Jüpiter, Balık burcundaki Satürn ile giderek büyüyen bir kare açı oluşturuyor. Bu sırada Plüton, Kova’nın sıfır noktası civarında, 2020 Aralık’ta Satürn Jüpiter kavuşumlarının gerçekleştiği derecede asılı duruyor!

Heyecan verici bu yazının geri kalanına geçmeden önce bu yazıyı hangi sosyal medya platformunda gördüyseniz beğenmeyi, abone olmayı, yorumlarınızı ve düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın… Özellikle de 2020’de Jüpiter ile Satürn arasındaki kavuşumun gerçekleşmesinden bu yana hayatınızda olup bitenler hakkında fark ettiğiniz veya gözlemlediğiniz bir şey varsa…

Jüpiter Genişleme, Öğretim, Eğitim, Yüksek Lisans, Yazılı olmayan hukuk, gelenek-görenek, Felsefe, İnançlar, Şans, Anlamak, İyimserlik, Büyüme, İyimserlik, Bolluk ve Bilgelik sembolüdür.

Satürn ise Yapı, Disiplin, Zorluklar, Sınırlar, Yükümlülük, Korkular, Kısıtlama, Sorumluluk, Devleti Yönetenler ve Yazılı Kanunlarla ilgilidir. Satürn karmanın lordudur; Satürn kıştır, Satürn kalıcıdır, ve Satürn aynı zamanda bir şeyin ne kadar ileri gidebileceğinin sınırlarıdır. Unutmayın, Satürn bilinen ile bilinmeyen, görünen ile görünmeyen, yeni ile eski arasındaki sınırı çizer.

Devletler Satürnyendir yani düzen, birlik, tutarlılık, çevresinde her şeyin etrafında bir tür ahlaki merkez yaratması beklenen birimlerdir.

İnançlar ise Jüpiteryendir. Genelde devletler farklı inançların bir arada yaşamasına saygı duymamızı destekler. Öğretim sistemleri de toplumun eğitilmesi, aydınlatılması ve daha makul davranışlar yaratılmasını amaçlar. Yani üniversiteler yüksek eğitim kurumları da Jüpiteryendir. Jüpiter İkizler zararlı konumda olduğu için bir yıl boyunca din savaşlarını ve yüksek öğrenim kurumlarında çıkar çatışmalarını göreceğimizi tahmin ediyorum.

Jüpiter-Satürn döngüsünde, örneğin 2020 Aralık’ta Kova burcunda veya 2000’de Boğa burcunda olduğu gibi iki gezegen bir araya geldiğinde, bir şeyin sınırlarının farkına vardığınız, farklı bir ifadeye geçmeye hazır olduğunuz bir an yaşarsınız. Bir yolun sonuna ulaşıyorsunuz ister kişisel yaşamınızda olun, ister inançlarınızın size yol göstereceği bir yol, işinizin yapılandırılacağı bir yolu belirlemişsinizdir.

Kavuşum, düzen sistemlerimizin ölüm ve yeniden doğuş anı olarak deneyimlenir. Bu pek çok farklı seviyede gerçekleşebilir. Örneğin 2000’de Boğa burcundaki kavuşumda ben üniversitenin birinci senesini tamamlayarak yeni taşındığım şehre kök salmıştım, burslu olarak öğrenimime senelerce devam etmiştim. Siz de 2000 yılını düşünün: Yaşamın hangi alanındaki hangi sistemlerin en yakından etkilendiğine dair bir fikir edinebilirsiniz.

Kavuşumun ardından Jüpiter’in hızlanıp Satürn’den daha hızlı gitmesiyle birbirlerinden ayrıldıklarını görüyoruz. Daha sonra, iki gezegen arasında kare 2005’teydi. Jüpiter Satürn karesi nedir? Sistem gelişirken, ayarlamaların yapılması gereken ilk dönemdir; Satürn’ün teklif ettiği yeni geliştirilen bu düzende; hayatınızı ahlaki, ruhsal, felsefi, dini, politik vb. açılardan farklı bir yola koymanız gerekir. Kendi örneğimden hareket edersek, o yıl üniversitemi okuduğum şehirde kalıcı olmak adına bir stajyerliğe başladım. TÜBİTAK bursunu almaya başlamıştım, bir yandan da bedavaya çalışıyordum 😀 Sonra o kurumda 15 sene çalıştım. Yani Satürn Jüpiter kavuşumu beni yeni bir şehre ve tek başıma yaşamaya başlatmıştı ama kalıcı olması için benim kendimden fedakârlık yaparak şansımı denemem gerekti. Jüpiter Satürn karesi karşılaşılan sınırları olgunlukla aşmak zorunda olduğunuz andır.

Şimdi döngüyü ileriye taşıyoruz ve iki gezegeni karşıt konumlarına yerleştireceğiz: 2011 baharı. Yeni felsefeler, yeni değerler hayatınıza girmiştir. Yenilikler başarı getirmiştir. Ancak muhtemelen bir güç ve olgunluk sınavı da yaşamışsınızdır.

Jüpiter Satürn karşıtlığı yeni, gelişmiş veya evrimleşmiş değerleri, inançları, fikirleri serbest bırakma, geri dönüştürme ve yeniden üretme ihtiyacına işaret eder. Böylece daha iyi yönetim sistemleri oluşur. Ama karşıtlık bir nevi kendimiz ile yüzleşmektir. Eninde sonunda bu sistemin çökeceği gerçeğini hissederiz. Yine kendi örneğimden devam edeyim, ben o sırada kurum içinde bir bölümden bambaşka bir bölüme geçtim ve uzmanlaşmak için yurt dışında eğitim aldım. Yani içerideki rolümü değiştirerek kurumdaki süremi uzattım diyebiliriz.

Son kare ise taa 2000’de başlayan değerlerin ve felsefelerin derin bir sınavla karşılaşarak tabiri caizse öldürüp, başka bir değerler dizisinin yeniden doğuşuna yol açacak olaylar dizisidir. 2016 bahar… Burası benim kurumda çok mutsuz olduğum, hakkımın yendiğini hissettiğim yıldı. Bir yıl sonra da kurumumu değiştirdim. Aynı zamanda evleneceğim kişiyle tanıştım!

2020’de, Büyük Kavuşum ile bir değişim olduğunu görmeye başladık; değerler, felsefeler, idealler, ideolojiler açısından bir değişim oldu. Bunu kolektifte görebilirsiniz, ancak kişisel olarak da hayatınızı, ilişkilerinizi, işinizi, işe yaklaşımınızı, paranızı, sağlığınızı, Kova haritanızda nereyi yönetiyorsa, o yılda oradaki değerlerde ve önceliklerde dramatik bir değişim görmeye başlamışsınızdır. Çünkü Jüpiter ve Satürn’ün bir araya gelmesi yine şunu gösteriyor: Sınıra ulaştınız ve işleri yapmanın yeni yollarını bulmanız lazım. Ki bu tarih benim kurumumdan istifa edip astrolojiye tümüyle geçtiğim zamandır! Hiç astroloji bilen ile bilmeyen bir olur mu…

InstagramFacebookYoutubeSpotifyApple Podcasts

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir