16 Mayıs 2023’te Jüpiter Boğa’ya geçti ve 25 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak. Jüpiter, Boğa burcunda en son Haziran 2011’den Haziran 2012’ye kadar kaldı. O zaman dilimini hatırladığınızda, temaların 2023-24 için de yinelendiğini görebilirsiniz. Boğa, paranın, şehvetin ve maddi güvenliğin burcudur. “Basit ve iyi bir yaşam” arzusu baskın olabilir. Jüpiter’in Koç’taki aciliyetinin aksine, şimdi hedeflerimizi daha uzun vadede ve rahat bir şekilde takip etmekten, kârımızın veya mal varlığımızın yavaş ama emin adımlarla birikmesini izlemekten zevk alabiliriz. Diğer hedeflere ulaşılmadan önce temel ihtiyaçların tatmin edici bir şekilde karşılanması gerekir.

Genişleyen Jüpiter’in buraya gelişinin olumlu finansal haberler getirmesini umuyorum (ama herkese değil tabi, aşağıda kimlere getireceğini daha ayrıntılı yazdım).

Jüpiter’in etkileri, deneyimlerimizi, bilgimizi ve anlayışımızı genişletmektir. İyimserliği, büyümeyi, cömertliği, neşeyi ve bolluğu temsil eder. Ancak, Jüpiter’in “yüksek” titreşimi perspektif arar. “Perspektifi” büyük resme bir bakış gerektirir. Jüpiter ile dünyevi kaygıların üstesinden gelmeyi öğrenmeliyiz. Kendi haritanızda geçiş yaptığı ev, genellikle gelişiminizin bu aşamasında “sevincinizi” bulma eğiliminde olduğunuz yer olacak. Haritanızı fazla bilmiyorsanız yazının sonunda her burç için ne gibi etkileri olabileceğini ekledim. Lütfen hem Güneş hem de yükselen burcunuzu okuyun.

Küresel ve Ulusal Etkiler

16 Mayıs 2023’te Jüpiter Boğa burcuna geçerek yılın ilk yarısında başlattığımız konuları istikrarlı, kârlı bir hale getirerek güvenceye alma isteğimizi artıracak. Ekonomi biraz daha iyi yönde ilerlese de karışık ve öngörülemez etkiler devam edecektir. Küresel finans piyasalarında genel bir endişe hali halen hâkim görünüyor. Bu süreçte değişen şartlara uyum sağlamaz ve inatçı davranırsak para kaybederiz, bunun altını çizmek isterim. Temmuz ortasından itibaren hepimiz önümüzü daha net görüp gelecek planlarımızı yapabiliriz.

Jüpiter Boğa iş ve finans konularında akıllıca davrananlara şans getirecek, çok çalışanlara rahat ve istikrarlı bir hayat sağlayacak. Özellikle toprak, vegan ve organik ürünler, sürdürülebilirlik üzerine çalışmalarda ve gıda sektöründe iyi araştırılmış yatırımlar kâr getirecek. Ancak burada önemli olan aşırı lüks ve sefahate para harcamamak, nakdi iyi yatırımlara dönüştürebilmektir.

Küresel vergi sistemi, Çin’in hedeflerinin iklim krizindeki rolü, hibrit çalışmanın verimliliğe etkisi, savaşlardaki küresel yaptırımlar, gıda bulunurluğu ve güvenliği, yüksek enflasyon, yüksek gıda fiyatları ve bunlar karşısındaki reel maaşlar en çok konuşulan konular olacak. Yine de umudum Boğa burcundaki Jüpiter’in eninde sonunda, yiyecek tedariğine yardımcı olacağı yönünde. Sembolik olarak düşündüğümüzde: Çiftçinin tohumları ekmesine yardım eden boğa/öküzdür. Emlak ve toprağa bağlı bir burç olan Boğa bu alanda da yüksek getiri sağlayacak. Ayrıca, araç hammaddelerinin maliyeti de artacağı için motorlu taşıtların da fiyatları yükselebilir.

Kilo almak da Jüpiter Boğa’nın olumsuz bir yansıması olacağından sağlıklı bir diyet ve haftada 3 kez sporu ihmal etmeyin.

Burçlara Olan Etkileri

KOÇ: Koç, kontrolü elinde tutmak ve işleri kendi başına yapmak ister, ancak Boğa burcundaki Jüpiter, size mütevazi olma ve kontrolcü yalnızlığı bırakma zamanının geldiğini söylüyor. Başarılı olmak istiyorsanız başkalarıyla birlikte çalışmanız gerekiyor. Para kazancınızı artıran bu Jüpiter döngüsü sırasında yeteneklerinizi geliştirmeye karar verebilirsiniz. Gelecekteki mali durumunuzu iyileştirmenin temellerini atacaksınız.

BOĞA: Tabii yılın en şanslısı sizsiniz! Jüpiter Boğa’dayken başladığınız her şeyin meyvesini önümüzdeki beş yılda gani gani alacaksınız. Sizin için yeni bir dönem, bu yüzden Boğa kolları sıvayıp işlere el atmaktan ve bolca tohum ekmekten korkmamalı. The sky is the limit! Ne kibirli ve çıkarcı ne de aşırı hoşgörülü olun. Dengede kalabilmek Jüpiter’in sınavıdır. Özellikle yeme içme konusuna dikkat! En iyisi siz şimdiden spora başlayın.

İKİZLER: Tek başına iyi çalışıyorsunuz, 2024 Mayıs ayına kadar perde arkasında çalışmalısınız – bu bir kitap yazmak, araştırma yapmak ya da bir bilim insanıysanız laboratuvarda çalışmak için mükemmel zaman olabilir. Meditasyon ve inzivalar, ruhunuzu yenileyip canlandıracağı için size yardımcı olabilir. Yalnızlık ve tefekkür ile manevi gelişmeyi sağlayacaksınız. Bu döngü sırasında New Age çalışmalara yönelebilir, maneviyat, rüya yorumu veya spiritüel konuları araştırmaya başlayabilirsiniz.

YENGEÇ: Bir kulübe veya eğitime katılmanızı istiyorum, belki bir film kursu ya da profesyonel bir eğitim. Astroloji eğitimine ne dersin? Elbette, amaç hem profesyonel yanınıza bağlı kalmak hem de sizi daha sosyal kılmak. Jüpiter bazen çok fazla güzel şey getirebilir ve sosyal gündeminizin tıka basa dolu olduğunu veya makul bir şekilde üstesinden gelebileceğinizden daha fazla arkadaş/hedef edindiğinizi fark edebilirsiniz. Böyle zamanlarda biraz kafa dinlemeyi ihmal etmeyin.

ASLAN: Aslan, gücü ve yaratıcılığı temsil eder ve Boğa’daki Jüpiter ile 10. eviniz aydınlanıyor, büyük bir kariyer yoluna giriyor gibi görünüyorsunuz. Bu burcun cesur kişiliği bu süre zarfında sizi kamuoyunda öne çıkaracak. Bu bir başarı, kariyer gelişimi ve iş dünyasında yıldızlaşma zamanı olabilir. İşle ilgili seyahatler veya daha geniş bir kitleye ulaşmak bu döngüde mümkün. Dünyevi veya kamusal statünüz daha iyiye doğru gidebilir.

BAŞAK: Geçen yılı köpek gibi çalışarak muhtemelen hiç sahip olmadığınız kadar çok para kazandınız. Mantıklı da davrandıysanız muhtemelen iyi miktarda para biriktirdiniz. Artık her şeyin yoluna gireceğini hissetme eğilimindesiniz. Yazarsanız/akademisyenseniz/hukukçuysanız/yurt dışı bağlantılı çalışıyorsanız bir kitap yayınlanabilir, iyi eleştiriler alabilir veya hedef kitlenizi önemli ölçüde genişletebilirsiniz. İster iş ister kişisel olsun, seyahat etmek artık oldukça mümkün.

TERAZİ: Bir süredir para biriktiremiyor, lüks tatiller planlayamıyor ya da gayrimenkule yatırım yapamıyor olsanız da artık finansal sorunların sizi içine soktuğu çukurdan çıkmaya başlıyorsunuz. Bol bol para geliyor! Anlamı derin veya önemli olan her şeyi anlama ve kabul etme yeteneğiniz gelişiyor. İçgüdüsel olarak iyileşmeye giden yolun korkularınızla yüzleşmek olduğunu anlayacaksınız. Bu geçiş sırasında önemli bir vergi iadesi, devletten gelen destek, miras, veya benzeri dışardan paralar görünüyor.

AKREP: Kendi işinizi yapıyorsanız güzel bir çalışma ortamına sahip olacaksınız ve destekçi pırlanta gibi insanları işe alabileceksiniz. Ama henüz en büyük kariyer başarılarınızı yakalıyorsunuz diyemem. Daha çok ortak çalışmalar konusuna odaklanırsanız başarı var. İlişkiniz iyi gidiyorsa, eşiniz aracılığı ile de güzel kısmetler görünüyor. Bu döngü sırasında yakın ilişkiler biterse, bu genellikle daha mutlu, sağlıklı, hoşgörülü bir ilişkiye geçmek için olacaktır.

YAY: Bu sene alacağınız karma astroloji danışmanlığından çok memnun kalacağınızı düşünüyorum. İştahınıza ve/veya yiyecek seçiminize dikkat etmezseniz, bu yıl biraz kilo alma eğilimi olabilir. Bazı insanlar bu döngü sırasında onlara neşe verecek yeni bir evcil hayvan edinir. Jüpiter çok fazla güzel şey getirir ve bu, kaldırabileceğinizden daha fazla iş üstlenmek, günlük hayatınızın sorunsuz ilerlemesini sağlamak için gerekli ayrıntılarda ve organizasyonda kaybolmak vb. anlamına gelebilir. Çalışmak güzel ama sağlığa da dikkat…

OĞLAK: İşe eskisi kadar odaklanmayacaksınız. Şu sıralar yeniden alevlendireceğiniz bir aşka sahip değilseniz, Jüpiter Boğa’nın size aşk getireceğinden emin olun. Belki yaratıcı yazarlık kursunda biriyle tanışırsınız. Yaratıcı arayışlar yoluyla iç dünyanızı başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca, sizi işe odaklanmaya iten bazı para sorunları yaşıyor olsanız da borsa, kripto veya altın/gümüş gibi yatırımlarla yüzünüz gülebilir. Biraz kaygısız olmak size çok iyi gelecek.

KOVA: Harika bir aile desteği alacaksınız. Anne ve babanız yaptığınız şeyleri destekleyecek ve size yardımcı olacak. Ev, aile, mülk ve ev içi konfor konularında faydalar göreceksiniz. Bu döngü sırasında aile bağlantılarınızda ve deneyimlerinizde ve/veya ev yaşamınızda çok fazla neşe ve zevk olacak. Ev yaşamınızda artan bir güvenlik ve emniyet duygusu var. Bu da psikolojinizi düzeltecek. İçsel ve kişisel deneyimlerin sizin için dünyevi deneyimlerden daha önemli olduğunu göreceksiniz.

BALIK: Daha fazla para kazanmak için yazın çizin. Bir podcast başlatabilirsiniz, kitap veya senaryo yazabilirsiniz, eğitim alabilir ya da verebilirsiniz. Astroloji eğitimine ne dersin? Fikirlerinizi daha coşkulu ve olumlu bir şekilde ifade edersiniz hepsi kabul görecek. Eskiden anlayamadığınız konuları ve sorunları anlayabilir ve bunları başkalarının kolayca anlayabileceği şekilde açıklayabilirsiniz. Bu döngü sırasında bazı seyahat fırsatları ortaya çıkabilir.

InstagramFacebookYoutubeSpotifyApple Podcast

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir