Ay’ın Dünya çevresindeki yörüngesiyle Dünya’nın Güneş çevresindeki yörüngesinin kesişmesiyle Ay Düğümleri oluşur. Yörüngeler elips şeklinde olduğu için iki karşıt noktada kesişme oluşur. Ay’ın gittiği yöndeki kesişen noktaya Kuzey Ay Düğümü, Ay’ın arkasında kalan noktaya ise Güney Ay Düğümü denir. Tutulmalar da çoğunlukla bu düğümlerin burçlarında olur. Düğüm kelimesi Latince nodus kelimesinden geldiğinden, tutulmalarla birlikte gelen bir çözülme sembolizmi vardır.

Tutulmalar boyunca güncel olaylarda, toplumun çeşitli yönlerini birbirine bağlayan düğümlerin nasıl çözüldüğüne tanık olurken, aynı zamanda içsel farklı kimlik biçimlerine bağlayan düğümlerin de varlığın yeniden dokumasını sağlamak için nasıl gevşediğini hissedebiliriz. Tutulmalar bir çözülme ve değişim dönemidir. Elbette değişimlerde duyguların çözülmesi zor olabilir, ancak süreç, bastırılmış veya görmezden gelinen hayati duyguların farkına varmamızı sağlarken, sıkışıp kaldığımız yerlerden bizi uzaklaştırır. Gidilecek yeni rotalara dair net bir farkındalık kazanırken, bizi geçmişten gelen sınırlayıcı bir modele bağlı tutan korkularımızı da fark edebiliriz.

2023 ve Plüton

2023 tutulmalarına Plüton’un patlayıcı yoğunluğu damga vuracak, çünkü Plüton, Koç, Boğa, Terazi ve Akrep’te gerçekleşen, 2023’ün dört tutulması boyunca ay düğümleriyle kare açı aralığında olacak.

Plüton’un 23 Mart’ta Kova burcuna girmesinden bu yana, Ay Düğümleri ile kare açı oluşturmaya başladı. Plüton, doğasına uygun bilinçsiz derinlikte, Akrep burcunu yönetir. Tutulmalar, büyüme arzularını ve Kuzey Ay Düğümü ile ilişkilendirebileceğimiz yeni yönleri güçlendirecek olsa da, Plüton yine de Güney Ay Düğümü’nün Akrep’teki bazı konuların bitişini talep edecek. Yani haritanızda Akrep hangi eve düşüyorsa orada bir konuyu nihai hale getirmek zorundasınız. Eğer haritadaki evleri bilmiyorsanız Dharma Astroloji danışmanlık randevularını şu anda 3 ay sonrasına verebiliyor, aklınızda bulunsun 😉

Önünüzde açılan yola adım atmadan önce bir şeyleri bitirmeniz gerektiği için üzülebilirsiniz. Eski bağlılıklar ve kimlikler Akrep’in karanlık sularında eridikçe, saplanıp kaldığımız konuların parçalanmasını deneyimledikçe aslında hakkımızda hayırlısının olduğunu fark edebiliriz. Durum ne olursa olsun, Plüton bizi duygularımıza ve çok hızlı ilerlemeden önce geçmemiz gereken duygusal süreci tamamlamaya çağıracak.

InstagramFacebookYoutubeSpotifyApple Podcast

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir