27 Temmuz 2018 Kova’da Ay Tutulması

27 Temmuz gecesi 4°45’ Kova burcunda Tam Ay Tutulması gerçekleşecek.  Ay tutulmaları son altı ayın duygusal bagajını temizleme şansı verir.  Bu tutulma aynı zamanda 13 Temmuz  Güneş Tutulması ile ortaya çıkan konulardaki gerginliği 11 Ağustos Güneş Tutulmasına kadar tırmandıracaktır.

Peki Ay Tutulmasının temel açıları ve elemanları neler?

  • Ayın, geri hareketteki Mars ve Güney Ay Düğümü ile kavuşumu bu ay tutulmasının en güçlü etkisi. Ay ve Mars’ın diğer gezegenlerle yaptığı neredeyse tüm açıları olumsuz.
  • Ay, Mars ve Güney Ay Düğümlerinin konumu Giedi, Dabih, Oculus ve Bos sabit yıldızlarının etkisi altında.
  • Uranüs ve Satürn’ün konumları bu tutulmanın gelecek kehanetlerinin temelini oluşturuyor: Bu dönemde ortaya çıkan duygular Eylül’de daha sağlıklı ifade edilecek.  Mümkünse neye başlayacaksak Eylül’ü bekleyelim.  Eylül’de başlamayı başarırsak meyvelerini Aralık 2020’de alacağız.
  • Satürn, Plüton, Mars, Merkür ve Neptün retro.  Buna Şiron retrosu da eşlik ediyor.
  • Uranüs; Mars, Ay, Güney ve Kuzey Ay Düğümlerine kare açıda.
  • Uranüs ve Satürn arasında olumlu bir açı var.

Ay Tutulmasını Daha Kolay Atlatma Stratejileri

  1. Hayatınızda 14-23 Mayıs 2018 tarihlerinde hangi konularda zorlanmıştınız? Ya da, Temmuz’un ilk haftaları hangi konular gündeminizi meşgul ediyordu?  İşte bu tutulma son 6 aydır üzerinde uğraştığınız ve Mayıs’tan beri dönem dönem zorluk yaşadığınız olaylarla ilgili olacak.  Şimdi vereceğim bilgileri bu temayı düşünerek ve haritanızda 4 derece Kova hangi evinize düşüyor analiz ederek okumanızda fayda var.  Eğer doğum haritanızda Mars veya Venüs geri harekette (retro) ise bu etkileri daha yumuşak yaşayacaksınız.  Kova, Aslan, Koç ve Terazi etkisi haritasında yoğun olanlar tutulma etkilerini daha güçlü görecek.
  2. Bir yandan kendinizi güçlü, seksi ve cesur hissedeceksiniz. Hızlı içgüdüleriniz ve kavgacılığınız bir gerginlik karşısında evinizi ve ailenizi korumak için sizi gaza getirebilir. Ancak güçlü duygularınızı kontrol etmek zorundasınız. Eğer 25 Temmuz – 8 Ağustos arasında huzursuz, sabırsız, fazla hırslı ya da kötü hissetmeye başlarsanız, geri çekilmeniz ve rahatlamaya çalışmanız iyi olur. 25-26 Temmuz’da Merkür durağan pozisyonda (S) her türlü iletişimi zorlayacak ve ardından geri hareketine başlayacak. Mars ve Merkür de geri giderken, dezenformasyon, yanlış anlaşılmalar, gecikmelerle sinirlerimizi tekrar deneyecek. Tümüyle mantıksız davranma olasılığınız yüksek. Gerçekçi olmak size hem başarı hem zaman kazandırır, unutmayın!
  3. Aile ve arkadaşlarınızla akıl almaz konularda tartışabilir, ters düşebilirsiniz. Sakinleşemiyorsanız, enerjinizi olumlu olarak harcayacağınız bir şeye veya birine odaklamayı deneyin. Evinizi temizleyebilir, yürüyüşe çıkabilir, masaj yaptırabilir, evcil hayvanınızın bakımıyla ilgilenebilir, doğayla baş başa kalabilir ya da eve feng shui uygulamaya karar verebilirsiniz.
  4. Mars retroda! Harekete geçmeden önce iki kere düşünmeniz gerekiyor. Hoşunuz gitmeyen bazı gelişmeler olabilir ancak bunların mutlaka size söylemek istediği bir şey var; durumu dikkatli analiz edin. Hiçbir şey tesadüf değil. Bu süreç öfke kontrolü yapabilenlerin kazandığı bir dönem olacak, unutmayın!
  5. Merkür’ün durağan ve geri hareketlerini de düşünerek, bu dönem bence elektronik eşyalarınızda otomatik güncellemeleri bile yapmayın. Zaten teknolojik tüm aletler bu sırada hayatınızı zorlaştırıyor olacak.  İnternet ve telefon üzerinden dolandırıcılıkların da artabileceği bir dönem olduğu için temkinli olmakta fayda var.
  6. Uzun süredir üzerinde çalıştığınız yaratıcı bir projeniz ya da bilimsel bir makaleniz konusunda aniden bir gelişme olabilir ve siz hızlı şekilde bir sonraki adımı atmak isteyebilirsiniz. Bu tutulmanın en önemli özelliği, şu anda size büyük ün ve zenginlik getirecek gibi duran olayların 6 ay sonra sizin için ne kadar da hayırsız olacağını göreceğinizdir.  O yüzden planlama yapın ancak harekete geçmeyin. Bu tutulma Eylül ayındaki değişikliğin bir ön hazırlığı.  Akademi veya bilimsel çalışmaları kapsamayan bir başka bir sektörde çalışıyorsanız bu dönemde size daha fazla sorumluluk ve iş yükleyebilirler.  Verilen sorumlulukları kabul edin ancak karşılığında daha özgürce çalışabileceğiniz bazı ayarlamalar yapılmasını isteyin.

Dünya ve Türkiye

Oldukça zorlayıcı etkisi olan tarihler 25 Temmuz – 8 Ağustos arası.  Özellikle 25-26 Temmuz Merkür’ün durağan olduğu, pekçok aksiliğin arka arkaya gelebileceği bir dönem.  Kova’daki Retro Mars, Boğa’daki Uranüs’e kare açı yapacak. Benzer bir açı 14-23 Mayıs 2018’de olmuştu.  O tarihlerde ülkemizde bu yılın tarihi döviz kuru artışı yaşanmıştı.  Umuyorum ki Temmuz sonu Ağustos başında benzer bir durum söz konusu olmaz.

Ayrıca casusluk olaylarının oldukça hızlandığı, kimi ajanların yakalandığı, kaçakçılıkla mücadelenin büyük önem taşıdığı iki hafta bizleri bekliyor.  Merkür’ün de etkisiyle kurumlardaki teknolojik sistemlerde güncellemelerin ya da rutin sistemlerin sekteye uğrayabileceği, internet ve telefon üzerinden yapılan dolandırıcılıklarla insanların canının yanabileceği bir süreç.  Dikkatli olmakta fayda var.

Toplumsal olaylarda artış görülebilir, bazı bölgelerde toprak ve deniz hareketleri hızlanabilir, Dünya’nın kimi bölgelerinde doğal felaketler meydana gelebilir.  Uluslararsı borçlanma konusu tekrar gündeme gelebilir.  Toplumsal konularda kimi talihsizlikler yaşanabilir.

Yine bu dönem gündemde büyük şans ve zenginlik gibi görülen olayların bir anda tuhaf gelişmeler, skandallarla sonuçlandığını ve garip aşk ilişkilerinin hüzne döndüğünü görebiliriz.  Sayılı zenginlerin ya da cemiyet hayatında önde gelen kişilerin hayatında ağzımızı açık bırakan olaylar gelişebilir.

Çarpık ilişkilerin şiddet içeren sonuçlarını, reşit olmayanlara taciz ve istismar konularını sık sık 3. sayfa haberlerinde görebiliriz.  Ülkemizdeki son olaylar toplumumuzu bu konuda son derece dikkatli kıldığı için bunların en az oranda görüleceğini umuyorum.

Bu dönemde iş, siyaset, büyük ihaler ve askeri girişimler veya bu alanlarda kazanılan pozisyonlar uzun vadede düşüş getirecektir.  En iyisi temkinli davranıp büyük girişimleri Eylül’e bırakmaktır.

11 Ağustos 2018 Parçalı Güneş Tutulması yazımızda tekrar görüşmek üzere.

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir