Yazmam için en çok talep gelen konu sanırım Satürn… Çünkü insanlar bu zor etkiyle nasıl baş edeceğini bilmiyor. Satürn kavuşumları ise özel bir dönem, zorlandıkça zorlanıyor, sabrı öğreniyoruz. Satürn’ün kısa yolu yoktur arkadaşlar, uzun uzun çekeceğiz 😊

Satürn’ün doğum haritanızdaki Satürn gezegeniyle önemli açılar oluşturması, hayatınızda belirli dönemlerde belirgin etkiler yaratır. Bu etkiler karmaşık ve derin sonuçlar doğurabilir. Geçmişteki deneyimlerinizi gün yüzüne çıkarır ve önemli dönemlerde olduğunuzu işaret eder. Üstelik, bu geçişler diğer gezegenlerle ilişki içinde olan Satürn’ü de etkileyebilir.

Genellikle hayatınızı sınamanın ve olgunlaşmanın önemli bir aşamasını temsil eder. Zorluklarınızın size ne öğrettiğini değerlendirir, daha gerçekçi ve manevi bir varlık olma yolunda ilerlemenizi ölçer. Hangi engellerin üstesinden gelmeniz gerektiğini ve hangi dersleri almanız gerektiğini açıkça belirler. Bu dönem boyunca, yaşamın gerçek yüzünü daha net bir şekilde görürsünüz. Bu yıllar, kariyerinizi güçlendirmek ve yapılandırmak için idealdir. Örneğin ben ilk kavuşumumu yaşarken yönetim kadrosuyla çok sorun yaşamış olmama rağmen müdürlük kariyerime başlamıştım ve çok çalışmam gerekmişti.

Satürn-Satürn Kavuşumu denilen dönem, hayatınızın belirli aşamalarında ortaya çıkar. Bu dönemler genellikle 28-30, 55-57 ve 83-85 yaşları arasında olur. Bu zamanlarda, hayatınızı engelleyen unsurları gözden geçirmeli ve değiştirmelisiniz. Bu süreç zorlayıcı ve bazen kayıplarla dolu olabilir, ancak kişisel gelişim için önemlidir.

Satürn kavuşumlarının etkisi genellikle 2,5 yıl sürer ancak yoğun etkisi bir yıl kadar sürebilir. Eğer bu döneme kadar sorumluluklarınızı yerine getirip saygılı davrandıysanız, bu dönem sizin için ödüllendirici olabilir. Satürn, hayatınızın temelini sağlamlaştırır ve güven hissi veren yapılar inşa eder. Eğer sağlam temeller atmışsanız, Satürn’ün kavuşumuyla bir yenilenme süreci yaşarsınız. Eğer yanlış yoldaysanız, bu dönemde zorluklarla karşılaşabilirsiniz ve olgunlaşmamışlığınızla ilgili konularla yüzleşebilirsiniz.

Hayatımızı Belirleyen Üç Satürn Kavuşumu

İlk Satürn Dönüşü, genellikle 29 yaş civarında gerçekleşir. Bu dönem gençlikten yetişkinliğe geçişi işaret eder. Satürn, sizi olgunlaşmaya ve gerçek hedeflerinizi sorgulamaya iter. Ayrıntılarını açıkladığım yazıyı burada bulabilirsin. Haritandan Satürn burcunu bulup Kova ise buraya, Balık ise buraya tıklayabilirsin.

İkinci Satürn Dönüşü ise yaklaşık 56 yaş civarında gerçekleşir. Bu dönemde hayatınızı değerlendirirsiniz ve yeni başlangıçlar için fırsatlar ararsınız. Hayatınızın bu yerleşik döneminde değişim yapmaktan korkmayın. Hatta en çok “gri boşanmanın” yaşandığı dönemdir. Zor ama ilk kavuşum kadar krizli olmaz. Sizi gerçekten ne tatmin ediyor bulmanız için mükemmel yıllardır aslında. Diğer insanlara nasıl yardım edebileceğinizi düşünün.

Üçüncü Satürn Dönüşü ise yaklaşık 84 yaş civarında gerçekleşir. Bu aşamada, yaşam deneyimlerinizden öğrendiklerinizi başkalarıyla paylaşmanın vakti gelmiştir.

InstagramFacebookYoutubeSpotifyApple Podcasts

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir