Geometrik şekiller kullanarak duyguları göstermek ya da belli duyguları harekete geçirmek, animasyonlarda hatta logo tasarımlarında sıkça kullanılan bir yöntemdir. Üçgen genelde hareketi, hızı ve bazen de gerginliği çağrıştırırken, daireler daha arkadaş canlısı ve neşeli, kare ve dikdörtgenler ise daha ciddi ve sabit değerleri/kişileri gösterir.

Şimdi dönüp Temmuz ayında yazdığım Öncü, Sabit ve Değişken burçlar yazısına bir göz gezdirin lütfen. Üçgen öncü, daire değişken ve kare/dikdörtgen sabit burçları çağrıştırmıyor mu? Astroloji bilginiz az olsa da sizin veya karşınızdaki insanın haritalarınızdaki faz dengesini bilirseniz karakter hakkında genel ama doğru çıkarımlar yapabilirsiniz.

Logolar ve animasyon karakterler kabaca birden fazla şeklin birleştirilmesiyle oluşur ve bu şekillerin simgeledikleri karakteristikleri gösterir. Astrolojik haritalar için de bu geçerli, birçoğumuz sadece sabit ya da öncü burçlardan değil, çeşitli etkilerin farklı ağırlıklarda karışımından oluşuyoruz.

Örneğin, Up (Yukarı Bak) animasyon filminde Carl toprak renkleri ve kare şekline yakınken Ellie yuvarlak hatlar ve pembe-magenta tonları ile görülür. Film boyunca Carl değişime direnen ve hayatı çok ciddiye alan (özellikle Ellie öldükten sonra) bir sabit karakterken Ellie aileye hayat ışığı getiren ve en basit deneyimleri macera olarak gören karakterdir.

Ve bu güzel filmden hatırlayacağınız gibi en iyi çiftler birbirine benzeyenler değil; farklılıklarını kabul edip, eşini olduğu haliyle seven ve onun içindeki güzelliği dış dünyaya yansıtmasına yardımcı olanlardır.

Güneş Burcundan İbaret Değilsin! Astrolojinin karmaşık görünen püf noktalarını anlaşılır anlatımlar kullanarak sizinle paylaşmaya çalışıyorum. Hoşunuza gidiyor mu?

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir