Yeni bir aya çok benzeyen bu kozmik eşleşme, Venüs’ün yeniden doğuşu (veya “yeni Venüs”) olarak düşünülebilir. Gökyüzünde her şeyin karardığı bir an ve üzerine aşk hikayelerimizi yeniden yazmak için tamamen boş bir tuvalimiz var. Bu hafta sonundan başlayarak, Venüs görünmez oluyor. 15 Ocak’ta, gün doğumundan hemen önce parlak ama pek de hayırlı olmayan bir “sabah yıldızı” olarak yeniden görünecek. İlişkiler konusundaki kararlarına dikkat et. Venüs retro süreci için daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsin.

Venüs, 19 Aralık’ta Plüton’un yakınında menzili içinde geri harekete geçti ve iki hafta içinde 25 Aralık’ta Plüton ile ikinci kavuşumunu oluşturdu. O zamandan beri Venüs, Plüton’dan Güneş’in alevlerine doğru yavaş yavaş hareket ediyor, konuları yoğunlaştırıyor. Geçmişten kurtulmamız gerekenlerden arınma sürecinden geçerken, aydınlanan içsel arzuları aynı anda deneyimliyor olabilirsin. Plüton’a olan yakınlığının uyandırdığı eski ilişki kalıplarının çekiminden uzaklaşıyorsun. Oğlak burcunun boğuculuğu ve vahşiliği, pek çok şeyi yakıp yıktıktan sonra önümüzdeki aylarda yeni arzular ve değerler geliştireceğinin göstergesi.

8 Ocak’ta Venüs’ün Güneş ile alt kavuşumu (retro Venüs ve Güneş kavuşumu), Venüs’ün Akşam Yıldızı evresinden Sabah Yıldızı evresine geçişini gösteriyor. Aynı zamanda Venüs’ü, Güneş’le olan yörüngemiz arasında geri giderken her sekiz yılda bir oluşturduğu beş alt kavuşum ve beş üst kavuşum (Güneş Venüs ileri hareket kavuşumu) içine yerleştiriyor. 

Venüs Pentagramı’nın Senin için Önemi

Venüs Güneş kavuşumlarının doğrusal olmayan doğası, Venüs’ün Güneş ile önceki hizalanmaları sırasında hayatımızda şekillenen hikayelerle ilişkili anıları ve kalıpları sıklıkla yeniden canlandırabilir. Yukarıdaki şekilde (smashwords.com) hangi burç kavuşumlarının ne zaman olduğunu görebilirsiniz ve o tarihlere özel gündemlerin tekrar önünüze geleceğini görebilirsiniz. Hatırlama çalışması yapman için bir dizi tarih vereceğim. Mutlaka biri sende bir ışık yakacaktır.

  1. Örneğin, Venüs’ün şu anki gündeminin 25 Mart 2021’de 5º50′ Koç burcunda Venüs’ün üstün kavuşumunda tohumlandığında hayatında hangi hikayenin şekillendiğini düşünmek yardımcı olacaktır. Demek ki o gündemde önemli gelişmeler yaşanacak.
  2. 3 Haziran 2020’de 13º35′ İkizler’de Venüs’ün Güneş ile önceki alt kavuşumu sırasında şekillenen hikayeleri düşünmek de önemli olacaktır, çünkü Venüs’ün geri giderken Güneş’le son birleştiği zamandı. Hayatında hatırladığın bir durum oldu mu?
  3. Venüs’ün Güneş ile Oğlak burcundaki en son kavuşumu, 8 Ocak 2018’de 18º57′ Oğlak’ta Venüs’ün üstün kavuşumuydu. O kavuşum, Plüton’un yakınında meydana gelmesi nedeniyle ayrıca önemliydi. 
  4. Üstelik Venüs’ün en son gerilemesi ve Güneş’le Oğlak burcunda birleşmesi sekiz yıl önce 11 Ocak 2014’te 21º11′ Oğlak burcundaydı; Oğlak burcundaki bu önceki Venüs retro evresi, 31 Ocak 2014’te Plüton ile kavuşum kurarken Venüs’ün S yani durağan olması nedeniyle ayrıca önemliydi. Lütfen bu verdiğim tarihleri ve hayatında neler olduğunu düşün ki şimdi ne yapman gerektiğini bil.

Kendini artık sana uygun olmayan iddialı hedeflerden kurtarman gerektiğini keşfedebilirsin. Bir vizyon peşinde koşmaya devam etmenin seni artık dahil olmak istemediğin bir güç hiyerarşisinde soktuğunun farkına varabilirsin. Ve sana iyi gelmeyen bir ilişkiyi bırakmaya karar verebilirsin. Elbette bunları şimdi planla ama kesinlikle 7 Şubat’tan sonra uygulamaya geç.

2022’yi şimdiden planladığın önemli günlere hoş geldin!

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir