2019, astrolojik olarak birçok insan için zor yıllardan biriydi; birçok gecikme yaşandı isteklerimiz hep birilerinin onayına ya da kontrolümüz dışında bir şeylerin gerçekleşmesine bağlıydı.

Şimdi 2020 köşe başında. Yeni başlangıçlar ve taze enerji vaat ediyor, ancak 2019’daki titreşimlerin gelecek 12 ay boyunca sizi takip etmemesi için ilk adımı atmanız gerekecek.

Hepimiz bu gezegene içimizdeki gücümüzü keşfetmek ve hakikatimizi gerçekleştirmek için geldik. Bu konuda tutulmalar bize yardımcı olacak.

Gelin önce 26 Aralık Halkalı Güneş Tutulması’na bakalım.

26 Aralık 4 Derece Oğlak’ta Halkalı Güneş Tutulması

Güzel günler göreceğiz! Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi burçlarında Güneş, yükselen, Ay’ları bulunanlar en çok etkilenecek. Diğer tüm burçlar da 4 derece Oğlak haritalarında hangi eve geliyorsa onun temsil ettiği konularda etkileneceklerdir.

Güneş tutulması bize hayatımızda nereye doğru ilerlememiz gerektiğini gösteriyor. Güneş’in 1-2 derece yakınında olan 2 önemli sabit yıldız vardır. Bunlardan biri kadri 3 olan, Polis Sabit Yıldızı (3 derece 13’Oğlak) ve kadri 2,9 olan Kaus Borealis Sabit Yıldızı (6 derece 35’ Oğlak) bulunmaktadır. Polis, Mars ve Jüpiter doğasında bir sabit yıldızdır. Savaşa duyulan arzuları, yüksek hırsı, hakimiyeti, keskin algıyı ve Jüpiter’in genişletici etkisi ile şansı temsil eder. Kaus Borealis, Merkür ve Mars doğasında bir sabit yıldızdır. İdealist ve insancıl fikirlerin destekçileri, zihinsel teşvik, girişim ve adalet duygusunu temsil eder. Dolayısıyla güneş tutulması kadri yüksek olan Polis etkisinde kalacak olsa da daha iyicil olan Kaus Borealis ile adaletin ve insancıl fikirlerin de öne çıkacağı düşünülebilir.

Güneş Tutulmasına Jüpiter kavuşum yaparken Uranüs de olumlu açı yapıyor. Güneş, Jüpiter ile birleştiğinde bir büyüme, genişlik, refah söz konusudur. Parayla ilgili olumlu değişimler geliyor. Gelirinizi toparlamak, yatırımlarınızı hale yola koymak adına çözümler bulunabilir, ancak olayları hemen şekillendirmek biraz zaman alabilir. Uranüs etkisiyle beklenmeyen sürprizler, hayat ortağından/eş veya iş partnerinizden kaynaklanacak. Duygularınızı, iş ve ev hayatınızı sağlıklı bir şekilde dengelemeyi denerseniz çok faydasını görürsünüz.

Oğuzhan Ceyhan’ın harika yorumlarını izlemek isterseniz de canlı yayını izleyebilirsiniz: Halkalı Güneş Tutulması! https://www.facebook.com/oguzhanceyhanastroloji/videos/10156636376513239/UzpfSTcxNzcwODIzODpWSzoxMDE1NjYzNjM3NjUxMzIzOQ/

10 Ocak 2020 19 Derece Yengeç’te Ay Tutulması

Ay ile kavuşumda olan Castor sabit yıldızı (20 derece 14’ Yengeç) bulunmaktadır. Bu tutulma 4’lü bir serinin ilki. Yani etkileri için 6 ay diyoruz ancak getirdiği konu 2 yıl kadar etkili olacak.

Castor, Satürn, Mars ve Venüs doğasında bir sabit yıldızdır. Ani şöhret veya kayıp, ayrım, keskin zihin, şiddet, dağınıklık, ani ün ya da anlık kayıp, fesat, ölümcül ikiz ve talihsiz, alerji, atlarla ilgili olaylar, zarar vericilik, fırtına, saldırganlık, şiddet, gemi kazası gibi duyguları ve konularını temsil eder. Kısaca Güneş tutulması ne kadar iyiyse Ay tutulması da o kadar zorlu.

Ay’ın karşısında Güneş’le beraber, Merkür, Satürn, Plüton ve Güney Ay Düğümü bulunuyor. Bu tutulma profesyonel ve manevi gelişim için bir şeyleri bırakma zamanımızın geldiğini anlatır. Kanatlarınızı açmak ve hayatı sonuna kadar bütün limitlerinizi kullanarak yaşamak için fazlalıkları atmamız gerektiğini işaret ediyor. Sağlıklı yapılanmalar için sorumluluk almalıyız. Hayatlarımızda kalıcı bitişler olacak. Yaşamımıza yeniliklerin gelebilmesi için eskiler gidecek.

Astrolojiyi takip eden birçok kişide, Ocak ayındaki Satürn ve Plüton kavuşumuna dair bir korku var. 2020 Ocak ve takip eden ayların hepimiz için önemli bir son ve başlangıç ​​dönemini gösterdiği doğru. Ancak ne olabileceğine dair korku içinde olmak yerine, gerçekleşmesini istediğiniz yaratıcı potansiyelin heyecanına odaklanmanızı öneririm.

Satürn ve Plüton kavuşumu, önümüzdeki birkaç ay içinde artan gerginlik ve baskıya yol açacak, ancak kırılma ve parçalanma daha büyük çapta işi/sorumlulukları olanları etkileyen kolektif olaylarda meydana gelecek. Biz de buna cevap olarak planlarımızı nasıl gözden geçirmemiz gerektiğini anlamaya başlayabiliriz. Aralık ve Ocak aylarında gerçekten ihtiyacımız olan ve olmayanı daha net ayırmaya yönleneceğiz.

2019’un başından beri temel gündeminizi düşünün. Hatta bu yıl yaşadıklarınız 2002 yılının ilk yarısında yaşadıklarınıza benziyor mu? Konu benzer olabilir mi? O zaman ne yapmıştınız? Çok mu çalışıyordunuz? Benzer durumlar olma olasılığı var mı? O zaman doğru olan neydi? Oradan aldığınız bir ders var mı?

Ay tutulması bize hayatımızda neyi bırakmamız gerekiyor onu gösterecek. 2002’nin derslerini hatırlamanız çok önemli. Belki o yıllarda aşırı çalıştınız ama şimdi dönüp baktığınızda o kadar da kendinizi yormanıza değmezmiş gibi.

Ay tutulması eğer kendinizi fazla çalışmaya kaptırırsanız strese bağlı sorunlar yaşayabileceğinizi, kendinize bakmanın zamanının geldiğini gösteriyor. Aynı zamanda Ocak ayında bir bitiş veya nihai hale gelme enerjisini de gösteriyor. Bu bir borcu ödemeyi bitirmek de olabilir bir iş yerinden ayrılmak da. Kararı verip Mayıs’tan önce uygulamaya koyun dostlar çünkü Mayıs-Haziran çok sıkıntılı.

Bir yıl sadece yüreğimizi takip etmeye ara veriyoruz. Bir yıllığına bir yapıya, temele, plana, işe odaklanacak ve destek arayışına gireceğiz. Bir “Ana Plan”a ihtiyacımız olacak. Biliyorum! Ben de zaten tam bu nedenle tüm burçların yıllık öngörülerini ve doğru zamanlamaları detaylıca yazdığım 2020 Astroloji Takvimi’ni çıkardım! Astroloji meraklıları için de takvim üzerinde önemli astrolojik olayları işaretledim. Bize Dharma Karma Astroloji Facebook ve Instagram hesaplarının doğrudan mesajları ile yaşadığınız şehri belirterek takvimlerimizden isteyebilirsiniz.

Unutmayın, herkesin korkuları vardır ama en iyiler korkularının hakkından gelir. Ortalama insanlar korkularından kaçınırlar. Ancak en iyiler korkularını arar ve onları yenme niyetiyle onlarla yüzleşir.

Aslında Güneş tutulmasının etkili olduğu Aralık sonu dönem sizin için neyin hayırlı olduğunu gösterirken Ay tutulması etkisiyle Ocak ayı sizin neden vazgeçmeniz gerektiğini gösteriyor. Tabi anlayana… Ve etkileri 6 ay sürüyor. Mayıs-Haziran’da Venüs retrosu olanlar yaşıyor geriye kalanların vay haline. Eğer haritanızda Venüs retronuz varsa mutlaka astrolojik danışmanlık almanızı tavsiye ederim.

Her an, sizi engelleyen her şeyi bırakmanın en doğru zamanıdır. Astrolojik olarak konuşursak, tutulmalar mevsimi dönemi en doğru zaman! Peki önümüzdeki aylarda nelerden vazgeçebilirsiniz? İlhamınız için:

Saldırgan tavırdan vazgeçiyorum. Kibirden vazgeçiyorum. Boğucu korkulardan vazgeçiyorum. Hayatı çok ciddiye almaktan vazgeçiyorum. Hepimiz özgür olabiliriz. Ya beni sevmezlerse ya bu başarıyı hak etmiyorsam korkusuna da 3000 kere veda ediyorum! Çok şişman, çok kısa, çok normal, çok kıvırcık, çok “fazla” olduğumu düşünmeyi bırakıyorum. Bu dünya üzerindeki yerimi hak etmek için kendimi paralama güdüsünü terk ediyorum. Ben buradayım. Pes etmiyorum. Hayrımıza olacak tüm değişimleri kabul ediyorum.

Sonsuz sevinç, sevgi, mutluluk, zenginlik ve daha birçok şeyi hak ediyorsunuz! Bunu kendinize hatırlatın 😉

Temel ve Orta Seviye Karma Astroloji Öğrencilerime yorumlarıyla katkıda bulundukları için teşekkür ederim.

Makro Ölçekte Yorumlar

Güneş tutulmasının olumlu etkilerini Suudi Arabistan, Hindistan, Sri Lanka, Singapur, Malezya ve Filipinler alıyor. Bu ülkelerde ekonomik anlamda olumlu gelişmeler olabilir, hükümetlerde kimi değişimler veya yasa/anayasalarında olumlu gelişmeler olabilir. Bu ülkeler nükleer güç veya konvansiyonel silahlanmayı azaltan kimi anlaşmalara imza atabilir.

Ay tutulmasının etkileri zorlu olacaktır. Yani ne yazık ki Türkiye de etki altında. Ama en fazla etkiyi Hindistan ve çevresindeki ülkeler alacak. Tutulma Afrika, Avrupa, Asya, Alaska ve Avustralya’dan gözlemlenecek. Bu coğrafyalarda yangın, sel, olumsuz doğa olayları, toprak hareketleri, yangınlar, uçak/gemi/tren/fabrika kazaları, şiddet, terör veya nefret olaylarında artış görülebilir. Dünyanın saydığımız bölgelerinde terör örgütlerine karşı devletlerin ciddi operasyonlar düzenleyeceğini tahmin ediyorum. Olumsuz gelişmeler, ekonomik sıkıntılar Mayıs ve Haziran’da daha yoğun yaşanabilir.

Burçlara Göre Yorumlar

Bu yorumlar Haziran 2020’ye kadar geçerli.

Burcunuza ve Yükselen burcunuza göre okuyunuz.

KOÇ: Kariyerinizde daha fazla sorumluluk, heyecan verici yeni bir fırsat veya zam şeklinde somut bir kazanç görmek istiyorsunuz. Muhtemelen de elde edeceksiniz. Ama Şiron’un Koç’ta olduğunu unutma. Tüm bunlar olurken Koçlar aile hayatlarında bir sorun çıkmaması için elinden geleni yapmalı.

Kişisel kariyer hedefleriniz ve sevdiklerinizle ilgili zorlu olaylar yaşanabilir. Hayal kırıklığı yaşadığınız insanları hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Bu dönemde psikolojik destek almanız önemli.

BOĞA: Alışılagelmiş şeyleri sevseniz ve bir rutine sadık olsanız da güneş tutulması dokuzuncu yüksek öğrenim evinizde gerçekleştiğinde, 26 Aralık’ta bir değişim dürtüsüyle karşılaşmış olacaksınız ve bu 6 ay sürecek. Aniden ortaya çıkan bir yurt dışı seyahati, yurt dışında çalışma şansı veya yurtdışından gelen bir konuk hayatını değiştirecek kararlar almanızı sağlayabilir. Ya da bir yayınevi işiyle ilgili olaylar hızlanabilir. Boğalar değişime dirençleriyle bilinir ama şimdi adım adım değişim zamanı.

Ortak kaynaklarınız ve yatırımlarla ilgili aşırı derecede çalışarak başarıya ulaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızla ilgili krizler bir arkadaşınıza veda etmenizi gerektirecek. Sevgiliniz veya çocuğunuz sizden farklı bir şehre ya da ülkeye gidebilir.

İKİZLER: Özel biriyle yakınlaşılacaksınız ancak bu bir tutku ilişkisi de olabilir. İlişkiniz varsa eski alışkanlıklardan ve takıntılardan kurtulma isteği bu dönemi karakterize edebilir. Bence hayatınızda ilişkiler adına bir çığır açabileceksiniz. Eşiniz/ortağınız aracılığıyla büyük bir para gelebilir ve büyük rahata kavuşabilirsiniz. Bu kişi parayla ilgili işleri çok kolaylaştıracak bazı ilginç katkılar verebilir.

Aileden gelen paralar size yardımcı olurken kendi maaşınızın yetersizliğinden dolayı var olan işinizi bırakmayı düşünebilirsiniz.

YENGEÇ: Güneş tutulması ile ikili ilişkilerinizle olaylar gelişecek. İlişkinin temeli sağlamsa ve paylaşılan değerler varsa, ilişkinizi bir adım ileri taşıyabilirsiniz. Ancak ilişki dengesizse, ayrılmak zorunda kalabilirsiniz. Ama artık hiçbir şey aynı kalmayacak bunu da bilin isterim. Bu konularda kararsızlık yaşıyorsanız benden astrolojik danışmanlık almanızı öneririm.

Bugüne kadar gösterdiğiniz sıkı çalışmalarınızın bir takdiri olarak kişisel gelirinizde bir artış ya da terfi alabilirsiniz. Yüksek lisansla ilginiz varsa bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.

ASLAN: Güneş tutulması altıncı sağlık evinize düştüğünden, fiziksel ve zihinsel kondisyonunuzu daha da öncelikli hale getirmek için motive olacaksınız. Bu, yoğun sosyal programınızdan bazı programların ertelenmesini gerektirebilir, çünkü iş hayatında ani ve güzel gelişmeler olacak, bunlara yer açmak gerek. Uzak bir yere gitme arzusu görünüyor, ancak çalışma şartları, bu arzunun gerçeğe dönüşmesini engelleyebilir. Her şeyin bir zamanı var, önce sorumluluklarınızı ele alın.

Aynı zamanda şifa çalışmaları gerçekleştirebilir veya psikolojik destek alabilirsiniz. Tüm bu konularda inanılmaz şanslısınız! Sorunlar ortaya çıkmadan check-uplarınızı yaptırın, kendinize zaman ayırın. Yoksa strese bağlı sorunlar yaşayabilirsiniz.

BAŞAK: Potansiyel bir sevgili veya var olan sevgilinizle eğlenceli, neşeli zamanlara öncelik verme zamanı. Kendinizi içten ifade ederseniz, her şey süper olabilir. Size olumlu enerji veren, yeni şeyler öğreten insanlarla donatın çevrenizi. Her şey çok güzel olacak. Varsa çocuklarınıza dair eğitim veya yurt dışı dileklerin de gerçek olacak.

Bu dönemde grup çalışmaları yapmak bazı gerginliklere neden olabilir. Kimi grup veya dernek arkadaşlarınızla aranız bozulabilir. Çocuklarınızla gurur duyarken sosyal hayatınıza çok da zaman ayıramayabilirsiniz.

TERAZİ: Aile ve ev düzenine her zamankinden daha fazla odaklanacaksınız. Mevcut işiniz veya pozisyonunuz konusunda öngörülemez durumlar varsa, ek işler veya tamamen yeni bir rota araştırmaya başlayabilirsiniz. Aynı şekilde bu dönem gayrimenkul yatırımı için de uygun bir dönem.

İş hayatınıza 2019’daki kadar zaman ayıramayacaksınız. Sizin çalışkanlığınıza alışmış iş çevreniz bunu garip bulabilir, kimi iş arkadaşları ile kopmalar yaşanabilir. Ama bu 6 ay önceliğiniz kariyer olmamalı.

AKREP: Sağlıklı yaşam ipuçlarını öğrenme ve öğretme fırsatlarına doğru gitmeye başlayabilirsin. Arkadaşlarınızla ya da tanıdıklarınızla bu şekilde bağlantı kurmak, rutininizi tamamen değiştirerek sevdiklerinizle beraber kişisel gelişim kurslarına gitmenizi teşvik edebilir. Ayrıca sosyal medyadan bir iş veya aşk teklifi gelmesi de olası!

Ancak şu sıralar çok derinlikli işler, üniversitelerle ilgili konulardan uzak durmakta fayda var. Daha light ve sizi iyi hissettiren konulara odaklanın.

YAY: Güneş tutulması gelir evinize düştüğüne göre, görüşmelerinizde çalışmanızın değerini yansıtacaksınız. Adil bir şekilde maaş almadığınızı hissediyorsanız veya mevcut işiniz uzun vadeli hedeflerinizi ve ilkelerinizi yansıtmıyorsa, vites değiştirmek için ilk adımı atmanın zamanı gelmiş olabilir. Belki de kendi işinizi açmalısınız.

Eğer geçen seneden, telif hakları veya kiralık mülk gibi bir yatırımdan, belki de ailenden süper bir para geldiyse suyunu çekecek. Artık çalışıp kazanmak gerekiyor. Eğer bir miras konusu varsa miras parası için büyük tartışmalar çıkabilir, bir nafaka ya da tazminat bekliyorsanız beklediğinizden daha düşük bir miktara kavuşabilirsiniz.

OĞLAK: Oğlak genelde zihinsel ve duygusal sağlığı için ağır egzersizler ve katı diyet rutinleri geliştirir ama artık bunları bir kenara bırakacaksınız. Muhtemelen bu sene biraz kilo alacaksınız. Genelde psikolojik terapi veya meditasyon size korkutucu gelebilir, ancak kendinize olan saygınızı güçlendirmek ve zihniniz ile bedeniniz için büyük faydalar sağlayabilecek bu pratikleri yapmanızı tavsiye ederim. Hatta ailenizden biri size bu konuda destek olabilir.

Kimi Oğlaklar ortaklarından ayrılacak, kimileri eşlerinden. Zamanlamalar konusunda kafanız karışıksa benden astrolojik danışmanlık almanızı tavsiye ederim. Ancak hayatınızda ne bitiriyorsanız daha iyisi gelecek. Yeter ki kibirli davranmadan düzgün bir şekilde bitişleri gerçekleştirin. Malum Jüpiter Oğlak’ta.

KOVA: Güneş tutulması on ikinci maneviyat evinizde olacak. Sizi engelleyen yıllardır süren korkularla ve eski senaryolarla yüzleşeceksiniz. İç huzur duygunuzu güçlendirmeniz hayatınızın anahtarı. Yeni yılda fiziksel ve zihinsel sağlık niyetlerine yatırım yapmak kendinizi yeniden canlı hissetmenizi sağlayacak. Hatta bir arkadaşınız bu konuda ön ayak olabilir.

Yaşadığınız evi/şehri/işi değiştirebilirsiniz, beraber çalıştığınız temizlik görevlisini, danışmanları, avukatları da bir kalemde silebilirsiniz. Değişim dönüşüm zamanı.

BALIK: İzolasyon veya durgunluk duygularıyla mücadele ediyorsanız, en iyi çözüm kendinizden daha büyük bir şeyin parçası gibi hissetmenizdir. Bu bir sivil toplum örgütü, arkadaş grubu veya dernek olabilir. Yoga dersi almak, sevdiklerinizle bir araya gelmek gibi grup etkinlikleri için fırsatları değerlendirirseniz daha güçlü hissedeceksiniz. Yeni yılda öz bakıma önem vermek en önemli şey. Eşiniz sayesinde büyük ve sürpriz bir paraya da kavuşacak gibisiniz.

Bekarsanız aşk konusunda hayal kırıklığına uğrayıp tozu dumana katmanız olası. Evliyseniz çocuklarınızla biraz sorun yaşayabilirsiniz. En iyisi dostlarla kafa dağıtmak bence.

 

 

 

[email protected]

3 Responses

  • Gülşah

    14 aralıkta uzun süredir almayı planlayıp alamadığım bir ev aldım ama sorun şu ki evimiz haziran gibi tamamlanacak ve biz o zaman taşınabileceğiz. Herkes Mayıs Haziran çok kötü diyor bu da beni korkutuyor. Haziranda taşınmak zorunda olmam sıkıntı yaratırmı? Burcum koç yükselenim yengeç. Eşimiz burcuda yengeç yükseleni koç ☺️ Çok teşekkür ederim şimdiden…

    Yanıtla
    • Dharma

      Ne yazık ki haritalarınızın analizini yapmadan böyle bir soruya cevap vermem çok yanıltıcı olur.

      Yanıtla
  • Gülşah kocabaş

    14 aralıkta uzun süredir almayı planlayıp alamadığım bir ev aldım ama sorun şu ki evimiz haziran gibi tamamlanacak ve biz o zaman taşınabileceğiz. Herkes Mayıs Haziran çok kötü diyor bu da beni korkutuyor. Haziranda taşınmak zorunda olmam sıkıntı yaratırmı? Burcum koç yükselenim yengeç. Eşimiz burcuda yengeç yükseleni koç ☺️ Çok teşekkür ederim şimdiden…

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir