Satürn, astroloji de sorumluluk, disiplin ve kısıtlanmayı sembolize eden bir gezegendir. Kısıtlanmalar ve engellenmeler yoluyla korkularımızla yüzleşmemiz için bizleri zorlar. Hayatın akışı içerisinde kişinin alması gereken dersleri vurgular. Satürn’ün amacı hayallerimizi gerçekleştirmemiz için disipline olmamızı sağlamak ve bunu yaparken gerek sınırlanarak gerekse de korkularımızla yüzleşerek görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmemizi sağlamaktır. Kurallar ve kanunlarla ilişkilendirilir. Satürn’ün en sevmediği olgu egodur. Sınavlarıyla egoyu yerle yeksan eder.

Satürn bir doğum haritasını 29,5 yıllık bir süreçte dolaşır. Satürn döngüsü olarak nitelendirilen bu süreç insan hayatındaki dönüm noktalarına işaret eder. Bu dönemler bizi en çok olgunlaştıran ve hayatımızın bir sonraki evresine geçmeye zorlayan evrelerdir.

Doğum haritalarımızda Satürn’ün bulunduğu ev korkularımızı, eksikliklerimizi ve sınavlarımızı anlatır. Bu ev konularında öz disiplinli ol, hayatın sorumluluğunu üstlen ve kendini buralarda kontrol etmenin yollarını bul demektedir.

Satürn 2020 yılında Kova burcu transitini ilk olarak 22 Mart-2 Temmuz tarihleri arasında sonrasında da 17 Aralık 2020’den 7 Mart 2023’e kadar bu burçta gerçekleşecek. Bu nedenle doğum haritalarımızda kova burcuyla sembolize edilen ev ve konularda birtakım sınırlamalar ve sınavlarla karşı karşıya kalacağız. Bu ilk transit dönemi, Aralık’tan sonra 2,5 yıllık dönemde yaşayacağımız Satürn etkileri konusunda ipucu verir nitelikte olacaktır. Burada şunu da belirtmek gerekir ki, bu transit Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 8. evinde etkili olacaktır.

Kova burcu, insan hakları, adalet gibi insancıl temaları içerir. Grevler, isyanlar, ifade özgürlüğü ve aykırılıklar bu burcun özellikleri arasındadır. Bunu yanı sıra dâhiler, bilim adamları, her türlü yenilik ve icatlar, yüksek teknoloji, yapay zeka kova burcunun temsil ettiği diğer bazı başlıklardır. Satürn’ün kova burcundaki transiti ilgili evlerdeki sınavlarının özgürlük ve bağımsızlık üzerine yoğunlaşacağını ve bu alanlarda kısıtlanarak, zorlanarak büyüyüp olgunlaşacağımıza işaret etmektedir.

8.Evde Satürn

Astroloji haritamız 12 evden oluşmaktadır. Her bir ev hayatımızın hangi alanında ne tür konular deneyimleyeceğimize ışık tutar.

Bu evler arasında 8.eve özel önem atfetmemin en büyük nedeni, ölüm temasının öne çıktığı bir ev olmasıdır. Birçok kaynakta ‘ölüm evi’ olarak adlandırılmaktadır. Bu tanımlama gerçek ölüm yada ölümün şekli olarak da değerlendirilse sembolik olarak ölüm ve bitişlerle ilişkilendirmek daha doğru olur. Bu evi tanımlayan diğer anahtar kelimeler ise büyük krizler, korkular, miras/burs, nafaka, borçlar, eşin yada ortakların parası, vergiler, cinsellik, ruhsal gelişim ve sezgilerdir. Finansal kazancı/kaybı gösteren işaretleri de barındıran bir ev olduğu için de ayrı bir öneme sahiptir. Çalışmadan kazanılan gelirleri temsil eder.

Bu evdeki Satürn transitleri çok kolay olmamaktadır. Korktuğumuz ve yüzleşmek istemediğimiz maddi ve manevi konular gündemimizi belirler. Satürn’ün amacı krizler ve dönüşümler yaşatarak bu korkularımızla yüzleşmemizi sağlamaktır.  Finansal anlamda sınırlamalar ile beraber derin bir psikolojik sorgulama ve olgunlaşma sürecini beraberinde getirir. Satürn Kova transiti finansal ve ölüm temalarında sınanacağımızı ve bu konularda özgürleşeceğimiz şeklinde yorumlanabilir. Burada önemli olan, yaşanılan olaylar karşısında ruh sağlımızı dengede tutabilmek ve gerektiğinde profesyonel yardıma başvurmaktır. Yazılabilecek en iyi reçete, sınırlandığımızı hissettiğimiz alanlarda meydana gelen değişimleri olduğu gibi kabul etmek ve gereken dersleri alarak yolumuza devam etmektir.

AstroChem

One Responses

  1. 8 ev kova #2023  26/06/2023

    […] Mar 26, 2020 … Satürn 2020 yılında Kova burcu transitini ilk olarak 22 Mart-2 Temmuz tarihleri arasında sonrasında da 17 Aralık 2020'den 7 Mart 2023'e kadar bu … devamini oku […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir