Dharma Astroloji Temel Seviye mezunu Mine Erdem’in kaleminden:

Bir Venüs Lilith kokteyli almaz mıydınız?

Işık ve karanlık, birleşimin yakınlığına göre eşitlenir. Bu tamda Venüs Lilith kavuşumu için söylenebilir.

Venüs ve Lilith açıları, aşk ve bastırılmış karanlık kadınlığımız arasındaki bir dinamiği ifade eder, bir kişinin içgüdülerine güvenerek ilişkiler, değerler, kaynaklar ve para hakkında bilgi edinme ihtiyacını getirir. Doğum haritasında Kara Ay Lilith, bir kişinin ilkel dürtülerini ve davranışlarını en ham haliyle temsil eder. Ayrıca, bastırılmış cinselliğimizi ortaya çıkarır. Bu yönün hayatınızın hangi bölümlerinde yer alacağını görmek için doğum haritasındaki evlerde Venüs ve Evlerde Lilith için yapılan yorumlara da bakın. 

Lilith bize ilişkilerin içinde ve dışında egemenliğimizi kullanmayı öğretir. Venüs, uyumun ve saygı duyulan değerlerin verimli ilişkilere giden basamaklar olduğunu anlar. Bu enerjileri bir araya getirerek, değerlerimizden ödün vermeden ilişkilerde sınırlarımızı onurlandıran bir iksir üretir. 

Venüs, bizim sevgi dilimizdir. İnsanları nasıl sevdiğimizi, sevgimizi nasıl gösterdiğimizi ifade eder. Venüs, astrolojide dişil enerji olarak anılır. Bu yüzden yaratıcılık, sanatsal yetenekler, huzur, fedakarlık, tahammül, şefkat, değer, affedicilik gibi konularla da ilişkilendirildiği görülür.

Venüs’ün yönetici gezegenleri Boğa ve Terazi’dir ve bu burçlarda çok güçlüdür. Boğa’da kendine değer vermeyle ilişkilidir;  bu burçların karşıt burçları olan Akrep ve Koç’ta ise zararlı ve sert etkileri vardır. Koç’ta sevgi konusunda yanlış yere gider, tecrübesizdir ve it-çek ilişkisi verir, Akrep’te sekse düşkünlük veriri, Yengeç’te baldan tatlıdır, Oğlak’ta ise sevgisel değil materyalisttir, sevgi konusunda kendisini ifade edemez, Venüs Kova çok marjinaldir, çok farklı insanlardan hoşlanır ve sevgisini çok farklı ifade eder, Venüs İkizler’de entelektüel ve çapkın olabilir. 27 ve 28 derece Balık’ta en yüksek güce sahiptir. Tam tersi olan 27-18 derece Başak’ta ise çok güçsüzdür, talihsizlik verebilir. Venüs Başak’ta ise koşullar vardır, sevgiye ait hakkedişlerini çok çalışarak kazanır.

Venüs retroda çok zararlıdır. Venüs, dişil bir gezegen olduğu için fazları vardır. Çok iyi olduğu ve çok kötü olduğu konumları vardır.

Venüs, Güneş ve Ay’dan sonra gökyüzünün en parlak gezegendir. Dünyadan bakıldığında Güneş’in önünde seyrettiği zaman “Sabah Yıldızı” (Seher Yıldızı) Güneş’i geçtiğinde de  “Akşam Yıldızı”(Çoban Yıldızı) olarak anılır. 

Peki Venüs sadece sevginin ve ışığın mı gezegeni midir? Venüs, Yunan mitolojisinde Afrodit ile temsil edilir. Afrodit aşk ve güzellik tanrıçasıdır. Yunan mitolojisine göre Kronos (Roma mitolojisindeki Satürn), kral babası Ouranos (Uranüs)’u devirirken cinsel organını keser, organ okyanusa düşer ve dalgalardan bir inci gibi deniz kabuğunun içinde Afrodit(Venüs) doğar. Dillere destan güzelliğiyle bilinen Afrodit, tutkunun, sevginin, cinselliğin ve şehvetin tanrıçasıdır. En çok bilinen mitlerinden biri de Afrodit’in erkekleri kendine aşık etmek için kullandığı bir kuşaktır. Venüs kemerini taktığımızda, kendimizi sevgi, arzu, güzellik, manyetizm ve çekicilik dalgası ile kuşatırız. Bu, fiziksel görünümümüz ne olursa olsun, ışıldayan ruhumuzun doğal güzelliğidir. Güzellikten ziyade yüksek cazibenin çekiciliğidir. Afrodit’in kadınlara da sıklıkla ödünç verdiği bu kuşak, insanların cinsel isteklerini artırmasıyla bilinirmiş. Bu yüzden bazılarına göre Afrodit’i yani Venüs’ü anlatan ana kelime aşk ya da sevgi değil, şehvettir. Venüs anlık zaferler uğruna dünyayı yakabilir. Savaş deyince akla Mars gelir ama tüm savaşların tohumunu Venüs eker. Ayrıca, en çok karma yaratan gezegenlerden biridir Venüs.

Lilith ise, Gılgamış Destanı’nda da geçer, Yahudi mitolojisine göre Ana Tanrıça ve rahibeyken, ataerkil zihniyetin yerleşmesiyle, cazibesiyle erkekleri tuzağa düşüren ve bebekleri öldüren şeytani bir karaktere dönüşmüştür. Filmlerde, empati kursak onun da iyi olduğunu anlayabileceğimiz ve sevebileceğimiz;  hakkını ve sevgisini ararken her türlü olasılığı deneyen ve bizim hep şeytan diye nitelendirdiğimiz kötü kadındır lilith. Hakkını arama yolları farklı ama davasında haklı olduğunu düşünen bir kadın.

Sümer, Babil, Pers ve Tüton mitolojilerinde lilith’in vampir kadın, tüm bedenlerin sonu, öten baykuş, köpek ve yılan olduğuna inanılırdı. Dişinin iç güdüsel, dünyevi varlık durumudur. Anadolu’daki adı da “alkarısı”dır. Doğumdan sonra kafamıza o kırmızı taçları takmamız sağlayan zat yani.

Bu şans ve aşk Tanrıçası Venüs ile Tanrıçadan şeytana dönen bu kadının kavuşumu, aşk ve bastırılmış karanlık kadınlığımız arasındaki bir dinamiği nasıl yakaladığımızı gösterir; yada neyi seçtiğimiz ile de alakalıdır. Venüs’ün şehvetli yanını mı yoksa sevgi dilini mi; ‘Sabah Yıldızı’nı mı (Lucifer Venüs), yoksa ‘Akşam Yıldızı’nı mı? (Afrodit Venüs) Bunu da keşfedilmek için Venüs ve Lilith’in hangi burçta ve hangi evde kavuşumda olduğunu doğum haritasında güneşle ve diğer gezegenlerle olan pozisyonlarını bilmemiz gerekir.

Venüs-Lilith kavuşumlarında, yoğun ve bu dünyanın dışından geliyormuş gibi, saptantılı olarak “o” kişiyi düşünebilirsiniz, hissedilebilir yoğun bir çekim olabilir, ırk, yaş, sınıf ayrımı, arkadaş olmanız vb. fark etmeyecektir. Bu asla unutamayacağınız anılar yaratabilir ve iki kişiyi içine çeken bir kıvılcımı ateşler, Venüs lilith kavuşumuna sahip kişi karanlık bir manyetik alan yaratır ve kendisi istese de istemese de çekim yaratır, artık siz doğal olarak cinsel olarak yüklü bir varlık olursunuz.

Lilith, Pluto’ya çok benzer, kişilerin ilkel içgüdülerini, arzularını ve gölge kişiliklerini ortaya çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda kıskançlık, arzulanma ve ahlaksızlık gibi konuları da tetikler. Bunun nedeni, Lilith’in enerjisinin pasif olarak baskın, tüketen ve ezici olmasıdır. Venüs de bu gölge yanları sevgisiyle sarmalamak isterse, cinsel ve romantik ilgi alanlarınız yoğun olabilir ve tutkulu bir sevgili olabilirsiniz. Şefkatli ve empatiksinizdir ancak adalet ve güç için daha derin arzularınız, ilişkilerinizde tekneyi sallayabilir. Hiçbir ilişkide boyun eğmeyecek veya göz ardı edilmeyeceksiniz. Başkaları için içgüdüsel olarak besleyici ve son derece çekici bir ortak yada sevgili olsanız da kendi değerlerinizden ödün vermeyeceksiniz. Kimsenin sizi sınırlamasına izin vermezsiniz ve başkalarının sizin değerinizin altında görmemesi ve size hak ettiğiniz saygıyı göstermesi konusunda ısrar edersiniz. Güçlü bir kadınsı güce sahip olabilirsiniz ama geleneksel cinsiyet rollerine uymaya da direnebilirsiniz yada ilişkiniz devam ederken daha önce yaşattığınız derin duyguları bir daha asla yaşatmayarak cinsel birlikteliğinizi sona erdirerek karşı tarafı elinizde olmadan cezalandırabilirsiniz.

Bu kavuşumun fırsatları, eşsiz cinsel deneyimler yaşamak ve psişik farkındalıkta artış; zorluklarıysa, sadece çekime ve sezginize güvenmek, kontrolü bırakmaktır.

Ne olursa olsun Venüs lilith kavuşumundaki bu dayanılmaz kokteylden hayatınızın mutlaka bir anında bir yudum alırsınız.

Afiyet olsun.

 

KAYNAKÇA:

Dharma Karma Astroloji Ders Notları

Lilith: Yahudi Mitolojisinde Ana Tanrıça’nın Düşüş Ve Şeytana Dönüşüm Serüveni – AYNUR ÇINAR

Lilith Conjunct Venus-astromatrix

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir