Dharma Astroloji Temel Seviye mezunu Galene’nin kaleminden:
Uranüs gezegen aleminin asi çocuğu ön görülemez gezegeni olarak görülse de Uranüs/Uranos’u anlatmaya sayfalar yetmez.Bugün sizlere Uranüs yazımda onun mitolojik öyküsünden başlayıp günümüze kadar olan durumunu dilim döndüğünce açıklayacağım.Birde Karma da Uranos’u görelim.
Teknik olarak Uranos’u açıklarsak sözlük anlamlarının içerisinde; ‘Dönüşüm, harmanın gezegeni, kaos, degisim, Merkür’ün üst oktavı, vazgeçmemiz gerekenler, dönüştüren, herkesten farklı olmak istediğimiz alan, üst akil, elektrik, sıra dışılığa eğilim, ani,beklenmedik, üst akıl, bilinç’.
Tıpkı Satürn gibi halkaları vardır.Uranos sınırın ötesindeki ilk gezegendir.Aslında bizim, insanı- kamil formatı, yani insanın, evreşip bir level atladıktan sonra yani 7.boyut ,7 felekten sonra. 7 felek dediğimiz, 7 kere kendi içerisinde bunlarında kendi içerisinde 7 aşaması vardır. Tasavvuf da 7’nin katı seyri sülük şimdi burada bu seyri sülük’den sonra, diyelim bir varlık hayati alemden çıktı, yani insan hayvandan çıktı, insan oldu, insan insan oldu, insani-kamil oldu, insani-kamil olduğu zaman artık bedenli değildir. Yani bedenlidir ama keyfi.
Ruh Satürn feleğini geçtikten sonra Uranos kapısına gelir. Uranüs aslanda alemlere açılan kapı demektir.Üst akıl buradan gelir.Tanrısal akıl. Şimdi Uranüs’e geldiği anda artık, vecd halindedir insan bu ne demek ; yani üst boyut bir canlıdır. Canlıda değil , üst boyut bir varlıktır yani et ve kemikten kurtulur. Akabinde Neptün ve Plüton, gideceği yönü yani bu evrensel, tanrısal yol alışta gideceği kapıları anlatır. Neptün Cennet kapısı, Plüto cehennem kapısını anlatır . Bunları da geçtikten sonra yıldızlar alemine ulaşır. Yıldızlar alemi, melakutlar alemidir, Melekleşmek anlamıdır. Yani siz cennete ve cehenneme gittiğinizde tekamülün olmadığına mi inanıyorsunuz? Niye Cennette 7 kapı var? Is bitmiyor… Neptün de Plüton da yani amaç orada… vahded-i vücut!
Uranos aslında insan alemi ile beşer alem arasındadır.Çok üst bir boyutun frekansından bahsediyoruz aslında Uranos’tan bahsederken tüm dinlerde de yaratıcıyı bu yaşamda da cennette de göremeyeceğimizden bahsedilir.Çünkü bunun için insan bedeninin değil ruhun bilincin insanı-kamil olmanın gerekliliklerinin olması gereklidir.Çünkü o boyutlarda birşeyi kaldırmamız bulunduğumuz ruh ve bilinç ile mümkün değildir.Ve ayrıca belirtmemiz gerekirse onu görmek için uzağa gitmekte gerekmez içinde bulunduğumuz ruh dünya da baktığımız gördüğümüz heryerde Tanrının varlığını bulabiliriz.Uranüs bunun için vardır.Unuttuğumuz anda bize kendini bir an da gösterir 🙂
Uranüs biraz aklınızda canlanıyor mu ? Mesela Uranüs varolan sistemi yıkmakla bilinir yeniyi daha iyi bir versiyonu ile size gelir.Ve artık eski sistem ile devam etmeniz mümkün değildir.Aslında tahmin yürütmek zor değildir.Bu iyi bir beyin cimnastiğidir.Düşüncelerinizi zorlamadan işin mantığını biraz daha anlatmak istiyorum.Bu yüzden mitolojik hikayesinden sonra birçok şeyin belki de nedenini anlayacaksınız.
Uranüs’ü Roma veya Grek mitolojilerinde çok güzel anlatılmıştır.Öncelikle tüm gezegenlerin isimlerini Uranüs vermiştir yani Uranüs ilk Tanrıdır.Hikayesine gelirsek; Satürünün, Jüpiterin babası ,Neptün, Plüton hepsinin babası Uranüs’tür.Uranüs’ün karısı Gaia(Dünya)’dır.Uranüs acımasız ve kalpsiz bir gezegendir karısına çok işkence eder ve ona her fırsatta tecavüz eder ve delirir sonunda.Evlatlarına da zarar vermeye başlar.Gaia,onun,çocuklarına zarar vermesine dayanamaz ve onları kaçırır.Uranüs doğası gereği (bunu Satürn-Uranüs kavuşum,kare,karşıtlığında çok iyi anlarız) yerine başkasının geçmesini istemez çünkü tekamülü gereği bir başkasına tahtını veremez,vermez.Darbe yapılmasından korkar.(bu yüzden öngörülemezdir) Bu zülme dayanamayan Gaia oğlu Kronos’a yani Satürn’e bir orak verir.Satürn’ün sembolündeki orak oradan gelir.Ruhun hasat edilmesi (Satürn dersleri-transitleri) Satürn bunun için vardır.Satürn’ün baskısı oradan gelir.Hadım eder aynı Babası Uranüs’ü hadım ettiği gibi ruhu baskılıyor ki hasat etsin , tımar etsin.Bu yüzden Satürn ruhu(Ay) boğarmış gibi gelir ama aslında sisteme düzene ayar vermektedir.Varlık kendini kendi ruhu ile tımar eder.Yine birgün Uranüs Gaia’ya tecavüze girişirken Kronos saklandığı yerden çıkar ve annesinin sakladığı orağı alarak babasını hadım eder-(Castration). Bu esnada Uranos’dan 3 damla kan akar,damlalardan biri Gaia’ya yani dünya’ya düşüyor ve oradan Venüs doğuyor.Venüs dünya nimetlerini neden temsil eder anladık mı şimdi Venüs tanrıçası Uranüs’ün kanından doğan bir Tanrıçadır.
Tüm bu olaylardan sonra Uranüs deliriyor ve gücü ve yapabilecekleri ikiye katlanıyor neden çünkü hepsini düşman belliyor.İlk düşman kim ‘Gaia’!. Dünya ya düşman oluyor şimdi neden astrologların önemli bir Uranüs transitini paylaştıklarında sürekli deprem veya doğa olaylarını veya zevk-ü sefada iken birden yerle bir olmalarını işaret etmekte tüm bunlar Uranos’un öfkesinden tezahür ediyor çünkü.Buradan nereye geliyoruz!? Bakın herşey bir circle birbiri içinde birbirini tamamlayan durumlar.Peki günümüze gelirsek biz neden şimdi bunca ekonomik problemle dünya’nın çivisinin çıktığı bir döngüdeyiz çünkü BOĞA .Neden çünkü dünya’nın burcu nedir Boğa Uranüs kimden nefret eder Gaia-Dünya’dan ….ahahahah
geçmiş olsun Transit Uranos/Uranüs 2018’de Boğa burcunda transitine başladı.İntikam soğuk yenen bir yemektir.2026 yılına dek Uranüs Boğa burcunda kalıcak ve bu süre boyunca takriben 3,5 senedir dünya’nın çivisi çıkmış durumdadır.İnsanlığın değeri ve insan olmanın bedelini bizlere yaşatmaktadır.Yöneticisi Venüs (Boğa) bir tarafta ağır fakirliği tadan bir güruh varken diğer yandan gözü aç zevk-ü sefanın ve dünya’nın sonsuz nimetlerinden faydalanan güruh’un insanı-kamil olma yolculuğunu deneyimliyoruz.
Venüs nedir? ‘’ değerlerimiz’’.Boğa ne dedik Dünya burcu biz etten kemikten yaratılmış topraktan gelmiş bir nesiliz.İnsanoğlu bu süreçte ruhun hertürlü değerde ihtiyacını tadacaktır.Toprak,topraklarımız,sınırlarımız,sınır belirlemek çizmek,yani tüm süreçte psikolojik sosyo-kültürel ekonomik ve doğa olayları ile bu Uranüs-Boğa transitini deneyimleyeceğiz.Zodyağı dolaşması 84 yıl süren ve her burçta takriben 7 yıl kalan ve şuanda hiç sevmediği ve enerjisinin düşük olduğu bir burçta olan Uranüs’ü deneyimliyoruz.Bu süreçte volkanik patlamaların çoğaldığına şahit olabiliriz.Para ve ekonomik durum zaten ortada insan emeğinin ve gücünün bir noktada piç olduğu değerlerimizin yeniden download edildiği bir süreçteyiz.Elbette zaman ilerleyecek sınırlar yeniden çizilecek değer algımızı dürtülerimizi ben demeyi,toprağı işlemeyi maddi manevi tüm değerlerimize sahip çıkmayı öğreneceğimiz ağır bir süreç olucak.2026 dan sonra mı ? Uranüs rahat ettiği ve hatta tabiri caiz ise Hava elementi mensubu (sonuc olarak kendisi de bir hava elementi burcu yöneticisi olarak KOVA) olan İKİZLER transitine başlayacak bu sürece dek Dünya’nın teknolojik olarak çığır açacak bir döneme başlayacağını Uranüs’ün çiftliğinde baş horoz olarak öteceği canı ne isterse buluşların,dahiliklerin ,icatların ve tıp dünyasında çığır açacak gelişmeleri Dünya’ya yansıtacağına şahit olacağız. Bu yüzden şimdi ne olması gerekmekte varolan eski,içi çürümüş tüm sistem ,yapı,insan,olgu,varlık artık her ne derseniz tüm eskiye ait olan sistemlerin çökmesine şahit olacağız ki yeni teknoloji yeni dünya düzeninde (Satürn-Jüpiter Sahipkıranı hatırlayın-Corona başlangıcı bunun 2018 Mayıs ayında Uranüs Boğa’ya geçti.Satürn 2020’de Sahipkıran yaşadık -Kova çağı(Uranüs) 🙂 yerimizi bulalım.
Son olarak bir Kova stelyumlu Yükselen Boğa insanı olarak bu yazımı yöneticilerim Uranüs(Modern) Satürn(Klasik) ‘e ithaf etmek isterim.10. Ev Satürn transiti beni bu süreçte Astrolojiye (Kova stelyum) başlamamı sağladı.Bu yüzden Uranüs’ün Kova burcunun Modern yöneticisi olarak Kova burçlarından Astrolojinin burcundan birazcık bahsederek yazıma son vermek istiyorum.
KOVA -Namı-diğer dahi deli çocuk ,Zodyağın asi,öngörülemez dahi,zeki burcu,yenilikçisi-kovaları sevin Şimdi anladık mı Kovalar neden toplum arasında hep farklı hep anlaşılmaz ve öngörülemez olmuşlardır.Çünkü gelecekte yaşarlar.Akılları üst oktava gitmekle meşkuldür.Siz ona gel karpuz yiyelim dersiniz o Karpuzun anatomisini incelemeye gider.Bu karpuz nereden geliyor,niye geliyor,bu karpuz nedir? Bunlarla uğraşır.Dünyevilikten hoşlanmaz,sistemlerin insanı olamaz,ama DEVRİMLERİN insanıdır.Uranüs bir DEVRİMCİDİR.Devrimci bir yöneticinin çocuğu da devrimci olur.Topluma hizmet eder.Aslında yine baktığınızda Kronos-Satürn’de her ne kadar yenilikten yana değilmiş gibi gözüksede o okulun Mahmut Hocasıdır.Ama sonunda hiçbirşey ilk başladığındaki gibi değildir.Sen ve etrafındaki herşey değişmiştir.Ne de olsa Babası URANOS’tur.
Günümüzdeki teknoloji ve yenilikleri takip etmek için mitolojiye bile baksak olur aslında değil mi ? Herşeyi bizlere açıklıyor aslında.Benim yine de umudum var sistemden herşey olması gerekene evrilecektir.Bu üst oktava ulaşmak zordur ama ona giden yolda farkındalıklarımızın olmasına izin verebiliriz.Ve ancak izin verdiğimizde biz de bu devrimin bir devrimcisi olabiliriz.Önce kendimizden başlayarak 🙂
(Kristin Demirci -Uranüs yazısından bir alıntı )
Mitolojide oğlu Satürn tarafından orakla hadım edilen Uranüs simgesel olarak eskiyen sistemlerin yeni oluşumlar tarafından kastrasyonudur. Uranüs Boğa transiti iş dünyasının gücü elinde tutan sözüm ona kodamanlarının daha genç kuşak tarafından şok edici bir şekilde yerlerinden edilmesiyle ilgili olabilir.
Günümüz dünyasındaki bu tip bir simgesel kastrasyon ancak yeni değerler, özellikle de dijital değerlerler üretmekle mümkün olabilir. Var olan liderlerin yerini radikal biçimde yeni liderler alabilir.
Beklentim büyük 🙂
Sevgilerimle Galene

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir