Dharma Astroloji Temel Seviye mezunu Serap Akbayır’ın kaleminden:

Biz insanlar yaşamımızı, dilimizi, kültürümüzü, din ve metafizik sistemlerimizi semboller üzerine inşa ederiz.  Semboller hem toplumsal hem de bireysel hayatlarımızda düşünce,  inanç , kültür ve geleneklerlerden izler taşır. Sembollerin anlam dünyası geleneklere, medeniyetlere, kültürlere ve toplum gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Güneş antik çağ uygarlıkların hemen hemen hepsinde tanrılaştırılmış bir güç olarak karşımıza çıkar. Mitolojide tanrılar, yarı tanrılar, kahramanlar Güneş ile özdeşleştirilmiştir. Seçilmiş kişilerin, imparatorların Güneş soyundan geldiğine dair inanışlar vardır. Güneş çok tanrılı uygarlıkların mitolojilerinde baş tanrı veya ondan sonraki tanrıları temsil eden eril bir gök varlığının simgesidir. Ra,Osris,Mitra,Helios,Apollon gibi…

Güneşin ihtişamı ve cazibesi insanlık tarihinde her zaman övgüyle anlatılmış, efsanelere ve öykülere konu olmuştur. Güneş varlığı ile insanlığın umudu neşesi yaşam kaynağı olmuştur. Gökyüzünde her daim karanlığın ardından günü başlatan umutları yeşerten yaşam veren enerjiye sahip olan Güneş ışığın, sıcaklığın yaşamın kaynağı, göğün kalbi, kozmik aklın sembolüdür. 

Astrolojide güneşin benzersiz bir yeri vardır. Astrolojik çarkta Güneş aldığı açılar ve bulunduğu burç astrologlar için önemli bir referans noktası olmuştur. Astrolojide Güneş kişinin temelini işaret eder ve kendimizi nasıl ifade ettiğimizi Güneş burcumuz bize gösterir. Biz insanlar bir amaç için bu dünyaya gönderildiğimizi biliriz.  Astroloji karma yasasıyla da bağdaştırıldığı için önceki hayatlarımız hakkında bizlere ip uçları verebilir. İşte bu amaçlarımızı bulmak için Güneş burçlarımıza küçücük bir bakış yapalım:

Güneş Koç 

Yönetici gezegeni Mars olan olan Koç burçları  girişimci,lider aynı zamanda savaşçıdır. İstediğine ulaşmak için sınırları zorlayabilen bu burçların, İradesi ve  öz güveni yüksektir.

Güneş Boğa

Yönetici gezegeni ihtişamın ,güzelliğin ve sanatın gezegeni Venüstür. Güneş boğalar denilince aklımıza maddiyata ve paranın yarattığı güven hissine ,konforuna düşkünlüğü gelir. .Ekonomiyi yönetmekten hoşlanan Güneş Boğalar fakir doğsa da zengin ölür. Çok sabırlı ve dayanıklıdırlar.

Güneş İkizler

Yönetici gezegeni Merkür’dür.Kıvrak,zeki ,entelektüel ve iletişim yeteneği iyi olan Güneş İkizlerin zihinleri o kadar hızlı çalışır ki kendisi de zor yetişir. Pratik zekası, sevecen yapısıyla dikkat çeker, öğrenmeye yeni fikirler keşfetmeye meraklıdır. Aklın beşeri halini temsil eder.

Güneş Yengeç

Yöneticisi Ay olan Güneş yengeç burcu için aile kavramı kökler önemli olmakla birlikte babalarına bağlıdırlar. Evine düşkün, güven duygusu önemli olan Güneş Yengeç burçlarının 6. Hisleri kuvvetlidir.

Güneş Aslan

Kral ,Kraliçe, Güneşin oğlu/kızı .Kendi benliklerini bulmak için dünyaya gönderilmiş olan Aslan burçları kararlı duruşları ,gösterişleri ve Ben egosuyla her şeyi kusursuzlaştırmaya çalışırlar. İyi bir lider, iyi anne, baba ,patron olurlar.

Güneş Başak

Merkür’ün yönettiği diğer burç Başak burcudur. Başak çalışkan, zeki, mükemmeliyetçi her konuda güvenilirdir. Çok çalışırlar, ihtiyaçlarının karşılanması için mücadele ederler .Standartları yüksek ,sessiz ve derinden ilerlemeyi sever.

Güneş Akrep

Yöneticisi Mars ve Plüton’dur. Güneş Akrep, derini ve bilinçaltını temsi eder, sezgiseldir. Büyücülük, şamanlık  özellikleri verebilir. Yardımseverdir. İşinde ve hayatında değer verdiği ,sevdiği insanlarla bir arada olmayı tercih eder.

Güneş Terazi

Venüs’ün yönettiği Terazi  biz demeyi sever. Tatlı dilli olan teraziler iletişim yetenekleriyle diplomatik olabilirler. Gülümseyen çehresinin altında ego gizlidir, aşk ve sanat onun yaşam öğeleridir. Dünyada her şeyden vazgeçebilir, fakat kişiliğini besleyen ve duygusallığını yansıtan soyut kavramlarından vazgeçemez.

Güneş Yay

Yönetici gezegeni  Jüpiter olan Güneş Yay bilgi ,derinliktir. Felsefelere,dinsel ve ruhsal konulara ilgi gösterir. filozof tarafları olan Yay burcu bilgiye, eğitime çok değer verir. Şanslı ve iyimserdirler. Kendisine özgü bir hayat anlayışı vardır. 

Güneş Oğlak

Azmin ve disiplinin gezegeni olan Satürn yöneticisidir. Güneş oğlaklar çalışkan ,azimli ,dürüsttürler. Kariyer, statü, maddiyat ve  itibar Güneş Oğlaklar için önemlidir. Büyük işlere imza atmak ve konuşulmak isterler.

Güneş Kova

Yöneticisi 1.cil Üranüs ,2.’cil Satürn’dür.  Güneş Kovalar da biz egosu yüksektir ve  kolektife  hizmet etmeyi severler , ileri görüşlüdürler. Çağın ilerisinde yaşarlar. Tek başına vakit geçirmekten hoşlanmayan kovalar her zaman arkadaşlarıyla plan yaparlar.

Güneş Balık

Yöneticisi Neptün ve Jüpiter olarak bilinir. Doğal olarak bir bilgeliye ve felsefeye sahip Güneş Balık doğa üstü olaylara, ruhsal konulara eğilimlidir. Sınır koymayı bilemezler ve  hatalara karşı sonsuz toleransı vardır. 

 

Carl Jung  ve  çok değerli hocam Didem İlhan’ın söylediği gibi,

Gezegensel evler boyunca yapılan yolculuk, bizi, karakterimizin iyi ve kötü yönlerinin farkında olma noktasına ulaştırır ve buradaki yüce amaç da tamamen özgür bir iradeye sahip olmaktır. (Carl Jung),

Mutlu ve Huzurlu Bir Hayat Mümkün

Serap AKBAYIR

 

KAYNAKLAR

Yazar Öner DÖŞER,

astrologyanalyst.com ( Jung’un Astroloji Hakkındaki Söylemleri)

Dharma Astroloji Ders Notları

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir