MANTRA NEDİR?
MANTRA; Mantra” kelimesi Sanskritçe den gelir.
Mantra;düşünmek demek olan “Man” ve özgürleşmek anlamındaki “tra” hecelerinin birleşmesinden oluşur. Düşünceden özgürleşmek anlamına gelir. Birçok dünya geleneğinde bulunmakla birlikte Hint ve Tibet geleneğinin vazgeçilmezidir. Terapik ve dönüştürücü bir araç olarak sesin en eski kullanımı (binlerce yıl öncesine dayanan) kainattaki her şeyin titreşim formunda olduğu kavramına dayanan Mantralar enerji tabanlı seslerdir. Kelimeler ve oluşan titreşimlerden faydalanarak kişinin daha yüksek bir bilince ulaşmasını sağlar. Mantra, bilinçaltını tıkanıklıklardan kurtaran güçlü bir araçtır. Değişime sebep olabilecek güce sahip sesler olarak da yorumlanır.

Evrendeki her şey enerjidir. Enerji titreşir. Dolayısıyla evrendeki her şeyin bir sesi ve dolayısıyla bir frekansı, titreşimi var. Örneğin Dünya’nın, Mars’ın, uzay boşluğunun bir sesi ve titreşimi olduğu gibi, her insanın da farklı bir senfonisi var. Hatta her organın ve hücrenin de… Peki “Mantraların düzenli olarak söylenmesi neyi nasıl harekete geçiriyor?” Çok genel bir ifadeyle “Yaşadığımız alan bilinç katmanlarından oluşuyor. Bir mantra söylüyorsunuz, örneğin “RA” diyorsunuz. (Ra: Güneş demektir. Ateş elementini sembolize eder. Evrenin kalbi olan güneşin temizleme, saflaştırma ve enerji verme özelliiği vardır.) Bu bir şifa mantrası ve bir program olarak bilinç katmanında duruyor.

Siz mantra söylemeye başladığınızda yani bir kelimeyi beynimizi bir konuya odaklayarak sürekli terkarladığımızda; o dalga boyu o kelimeye yüklenilen enerjiyi oluşturmak için evrene yüksek bir frekans yolluyor. (ve buna da çekim yasası deniliyor). Oluşturduğunuz titreşimlerle ister istemez bilinç katmanındaki ilgili alana bağlanır ve enerji alanınız bu frekansla tınlamaya başlar. Enerjimiz, çıkardığınız ses ve düşüncelerinize uyum sağlar. Böylece enerji alanınızda bir şifalanma yaratmış olursunuz. Bunu yaparken de kendi sesimizin şifa gücünü ve evrenin o programını kullanmış oluruz.”

VAJRAYANA KUKAİ ENERJİ SİSTEMİ’nde MANTRALAR yoğun kullanılır. Mantralar ritmik bir şekilde tekrar edilerek, hem nefes hem enerji tekniği birlikte uygulanır. Nefes, mantra ve enerji birleşerek ortak vibrasyon yaratır ve güçlü bir Chi/ki solunum süreci başlar. Böylece, eter bedeni ile daha bilinçli çalışan zihin oluşur. Zihin dengede ise mutluluk da gelir. KUKAİ’nin sırrı budur. Frekansınız ne kadar yükselirse yapabilirliğiniz bir o kadar artar. Burada tek amaç ruhun bedenle bağlantı frekansını yükseltmektir. KUKAİ’nin üstün olan yanı kendi değil uygulanış teknikleridir.

Grubumuzda; (AYŞEGÜL YAPICI İLE KUKAİ ŞİFASI) https://www.facebook.com/groups/253129995137570/
genelin kullanımına uygun mantraları yayınlıyorum. Grubumuzdaki mantraları; zihni boşaltmak, konsantrasyonu artırmak, huzura ermek, yaşadığımız birtakım problemlerin kolayca üstesinden gelmek ve ağır gezegen döngülerinin negatif tesirlerine karşı korunmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca Mantraya bağlı olarak, birçok sağlık sorunları tedavi edilebilir, çakraları dengeleyebilir veya farkındalık ve idrak geliştirmek için de kullanabilirsiniz.

Bir mantra meditasyonu bilgi ve sorumluluk gerektirir. Her mantranın ayrı bir ses ve titreşim frekansı buna bağlı olarak da farklı kullanım alanı vardır. Bu nedenle internetten rasgele seçilmiş mantralar kullanılmamalıdır. Mantra konusunda eğitimli bir ruhsal rehber, lider tarafından önerilen mantraların belirli gün ve sayı adedince yapılması önem taşımaktadır. Mantra çalışmalarından en etkili sonucu alabilmemiz için sakin ve rahatsız edilmeyeceğiniz loş bir ortamda, tam konsantrasyonla, mantra müziğini ruhen hissederek dinlemek gerekmektedir.

Mantra söylemek, güçlü bir titreşim yaratıp çakralara mükemmel bir gücü çekip doğru bir
şekilde yönlendirir. Bu uygulama, zihinsel, fiziksel ve duygusal vücuda mistik bir düzen
sağlar. Eğer kendi titreşim alanınızda bir değişim yaratmak istiyorsanız kendi sesinizin kafatasınızın içinde titreşmesine ihtiyacınız var. İsterseniz fısıldayarak, ister biraz daha yüksek sesle mantra sözlerinin tekrarlanmasını öneriyorum. “Başınızın içinde bir titreşim başlattığınızda beyninizin sağ-sol lobları arasında bir dengelenme oluyor. Hormonlar ve enzimler daha fazla salgılanmaya başlıyor. Beyninizin kullanmadığınız hücreleri aktive oluyor ve böylelikle yüksek şuur hallerine geçiş yapabiliyoruz.

Mantralar derin gevşeme durumunda kullanıldığında, zihinsel, ruhsal şifalanmada çok etkilidir. Bu nedenle Mantra çalışması yaparken, kelimelere ve onun ritmine kendinizi bırakıp, mantranın sözlerini tekrar etmek ve bu deneyimle birlikte akmak çok önemlidir ve mantranın etkisini kuvvetlendirir. Yaşadığınız problem veya sorun her neyse, sizin şu anda ihtiyacınız olan neyse, farkında olmadan o konuyla ilgili rehberiniz ve ilgili mantra karşınıza çıkacaktır bir şekilde.

Konusunda uzman Ruhsal bir rehber tarafından önerilmiş olan mantrayı uygulamak biraz sabır ve disiplinle önerilmiş mantrayı önerilen gün ve sayıda tekrar ederek sonuçlarını izlemeniz gerekir. Örneğin grubumuzda paylaştığım GAYATRİ MANTRASI’nı 11 gün x günde 1 adet olmak üzere, (Güçlü bir blokaj yıkıcıdır) 11 gün boyunca gün atlamadan düzenli olarak yüksek bir konsantrasyonla dinlemeniz hayatınızda hangi konuda blokajlar varsa (sağlık, ruhsal problemler, iş, maddi sıkıntılar vb.) bunların kolaylıkla aşılması için yardımcı olacak veya problemlerin azalmasına neden olacaktır. (Mantraya başlayacağınız gün hangi konudaki blokajların arınmasına ihtiyaç duyuyorsanız o konuda niyet ediniz)

OM BHOOR BHUWAH SWAHA,TAT SAVITUR VARENYAMBHARGO DEVASAYA DHEEMAHIDHIYO YO NAHA PRACHODAYAT

“Hayatın kaynağı, koruyucu Tanrı, tek ve tüm acılardan uzak, ruhu kötülüklerden özgürleştiren, evrenin içine işlemiş ve her şeyi taşıyan, tüm evreni yaratan ve ona enerji ve mutluluk veren, en mükemmel, en saf ve saflaştırıcı olan ışığa dua ediyoruz ki zihnimiz aydınlansın.”

Söyleyenin ruhunu aydınlatır, dinleyenin de hafızasını.

Gayatri mantra bolluk bereket getirir,
Bedensel tıkanıklıklara iyi gelir, bedeni güçlendirir.
Gayatri tüm blokajları hızla çözer.

Hangi konuda blokajlar var ise o konuda niyet ederek bugünden itibaren 11 gün dinleyiniz…

İhtiyaç hissettiğiniz konularda destek gelecektir.

Kullanımı: 11 gün x günde 1 adet, sözlerini yüksek sesle söyleyerek dinleyiniz.

Kendimizin ve bütünün en yüce hayrına olsun

NAMASTE

VAJRAYANA KUKAİ Enerji Sistemi Eğitmeni Ayşegül YAPICI
https://www.facebook.com/profile.php?id=657522551

GAYATRİ MANTRA LİNKİ
https://www.youtube.com/watch?v=1HJujw70smQ&index=14&list=FLup-QVKDWg_Gz1k3SeilVnQ

NAMASTE ❤

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir