Dharma Astroloji Orta Seviye mezunu S.T.’nin kaleminden:

Hepimizin bu hayatta bir amacı, bir hedefi var ve öncelik olarak en çok ona ulaşmaya çabalarız. Kimimiz şanlı bir kariyer ister, diğerimiz ise mutlu bir aile. Bazılarımızın hedefi bu dünyada fark yaratarak bütünün yararına çalışmak iken, diğerimiz daha bireysel bir hayatı arzular. Ancak bir bakarız ki hayat bizi ters köşe yapmış ve bambaşka bir yöne doğru sürüklüyor. Hemen hayal kırıklığına kapılmadan önce durup bir düşünmemiz gerek. Niye ? Yoksa evrenin bizim için başka bir planı mı var ? Neden buradayız ? Yapmamız gereken nedir?

İşte tam da burada beklediğiniz cevabı kendi doğum haritanız verir. Astrolojide yaşam amacınız Ayın Kuzey düğümü ve Güney düğümünde kodlanmıştır.

Ay düğümleri (diğer adıyla Kader Düğümleri) gökyüzünde Ay ve Güneş’in yollarının kesiştiği noktalardır. Yılda birkaç kez gerçekleşir ve o sırada “tutulma” olarak bilinen astrolojik fenomeni deneyimleriz. Düğümler, ilerlememiz ve terk etmemiz gereken ruhsal yolların yanı sıra çalışmamız gereken enerjiyi de işaret eder. En yüksek nokta olan Kuzey Ay Düğümü sizi nihai kaderinize, yeniye, henüz yaşanmamışlıklara ve aslında hayatta en güçlü olacağınız yere doğru yönlendirirken, en düşük nokta olan Güney Düğümü ise, kişinin 7 ila 10 geçmiş yaşamdan sentezlendiği düşünülen, artık bırakması gereken kemikleşmiş alışkanlıklarını ve yaşam şeklini sembolize eder.

Kuzey ve Güney Ay Düğümlerinizin bulunduğu burcu aşağıdaki tablodan öğrenebilirsiniz. Ancak kaderinizi ve yaşam amacınızı tam olarak anlayabilmek için Kuzey Ay Düğümünüzün bulunduğu astrolojik evi ve diğer gezegenlerle oluşturabileceği açıları da dikkate almanız gerekir.

Ay Düğümleri Burçlarda

Kuzey Ay Düğümü Koç Burcunda

Sakın başkasının gölgesinde kalmaya razı olmayın, çünkü siz buraya ihtişamınız ve bağımsızlığınızla parlamaya geldiniz. Güney Ay Düğümünüz uyumlu ve ortaklık odaklı Terazi burcunda olduğu için, geçmiş yaşamlarınızın çoğunu barışı korumak veya sevdiklerinizin ihtiyaçlarını karşılamak uğruna hayallerinizden ve arzularınızdan ödün vererek geçirdiniz. Bu hayata kendi ayaklarınızın üzerinde nasıl duracağınızı öğrenmek için geldiniz; hakimiyetinizi ortaya koymak ve cesur olmak için. Çocukluğunuzun ilk yıllarını kendi ayaklarınızın üzerinde durmakta ve gücünüze sahip çıkmakta zorlanarak geçirmiş olma ihtimaliniz yüksek. Bu yüzden en büyük sınavınız kendi fikirlerinizi dile getirmek ve çatışmalarla yüzleşmek olacaktır. Kuzey Ay Düğümü Koç Burcu olarak, kendinize güvenerek nasıl “ben” diyeceğinizi öğrenmek için buradasınız. Büyük bir lider veya başarılı bir solo sanatçı veya kendi markanızın yüzü olabilirsiniz. Kendi kişisel yeteneklerinizin görülmesi ve tanınması için bu hayattasınız.

Kuzey Ay Düğümü Boğa Burcunda

Kendiniz için sıfırdan güzel, mutlu ve istikrarlı bir hayat yaratmak için doğdunuz. Kuzey Ay Düğümü Boğa Burcu olarak, kaderiniz kendi ayaklarınız üzerinde durmak ve kendiniz için bir hayat inşa etmekte yatıyor. Hayatı bir başkasının şartlarına göre yaşamak yerine, finansal olarak nasıl bağımsız ve kendi kendinize yeterli olacağınızı öğrenmek için buradasınız. Önceki yaşamlarınızın çoğunu, özellikle para, aşk ve ilişkiler konusunda kayıplarla geçirdiniz. Güney Ay Düğümünüz Akrep burcunda olan birisi olarak, geçmiş yaşamlarınızda, zamanınız, enerjiniz ve kaynaklarınız üzerinde hak sahibi olduğunu düşünen aile üyeleri, sevgililer veya eşler yer almış olabilir. Kendinizi sınırlarınızı ihlal eden ve sizi özgürlüğünüzden vazgeçmeye ikna eden insanlara alışık hissedebilirsiniz. Kuzey Ay Düğümü Boğa Burcu olarak, kendi geçiminizi nasıl sağlayacağınızı öğrenerek, sağlıksız ilişkilerden ve bağlardan kendi iradenizle kurtulmak için buradasınız. Bu hayatta son derece zengin olma gücüne sahipsiniz, özellikle de kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuz ve kendi işinizi yaptığınız sürece.

Kuzey Ay Düğümü İkizler Burcunda

Eğer Kuzey Ay Düğümünüz İkizler burcunda doğduysanız, bu hayata beşeri olmayı biraz daha etkin bir şekilde öğrenmek ve çevreyle iletişim kurabilmek için geldiniz. İkizler burcunun, sembolik olarak insanlar (“ikizler”) tarafından temsil edilen tek burç olduğunu unutmayalım. Astrolojide İkizler burcu yerel meseleleri, yakın arkadaşları ve mahalleleri yönetir, bu nedenle İkizler burcundaki Kuzey Ay Düğümü insanları hayatlarının çoğunu nereye yerleşmek istediklerini ve insanlar üzerinde nasıl bir etki yaratabileceklerini öğrenmekle geçirirler. Güney Ay Düğümünüz Yay burcunda olduğu için, geçmiş yaşamlarınız sizi uzak diyarlara götürmüş ve uzak yerlere seyahat etmeyi teşvik etmiş olabilir. Bir öğretmen, filozof ya da kaşif olmuş olabilirsiniz; dünyayı görmek isteyen biri. Artık göçmen olmayı bırakmaya ve kendi şehrinizde daha beşeri bir rol üstlemeye hazırsınız.

Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcunda

Bu hayatta, daha duygusal, kadınsı ve anaç yönünüzü kucaklamayı öğrenmeye geldiniz. Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcu olarak, birine gerçekten değer verme ve karşılığında değer görme duygusunu deneyimlemek için doğdunuz; her zaman hak ettiğiniz yuvayı kurmak ve beslemek için. Güney Ay Düğümünüz Oğlak burcunda doğduğunuz için, geçmiş yaşamlarınız çok fazla ağır sorumluluklar taşımış, yönetmiş ve duygularını geri plana itmiş olabilirsiniz. Sonuç olarak, çok çalışmak size doğal gelen bir şeydir. Hatta çok çalışmak ve kurumsal eziyete bağlı kalmak içgüdüsel olabilir. Ancak, Yengeç burcunda bir Kuzey Ay Düğümüne sahipseniz, hayat sizden başarıdan ve toplumdaki konumunuzdan farklı olarak köklerinizle daha derin bir bağ yaratmanızı, aile kurmanızı, içten dostluklar edinerek kalbinizi genişletmenizi istemektedir.

Kuzey Ay Düğümü Aslan Burcunda

Tebrikler! Kuzey Ay Düğümünüz Aslan burcunda doğduysanız, tüm yaşam ödeviniz sadece eğlenmek, kendinize güvenmek ve yaşamdan keyif almak olacaktır. Bu kadar basit! Ancak bu, yine de sizin için kolay olmayacaktır, zira Güney Ay Düğümünüz Kova burcunda olduğu için, geçmiş yaşamlarınızın çoğunu başkalarının iyiliği için, kendi ihtiyaçlarınızı bir kenara bırakarak geçirdiniz. Pek çok kez kolektifin iyiliğini kendiniz için iyi olana tercih ettiniz. Şimdi bu hayat sizden tamamen içinizdeki çocuğu iyileştirmenizi ve özgürleştirmenizi istiyor. Kuzey Ay Düğümü Aslan burcunda doğmak, kaderinizde sanat, romantizm ve kendinizi ifade etme potansiyelinin olduğunu gösteriyor ve sizi bu yöne gitmeye teşvik ediyor.

Kuzey Ay Düğümü Başak Burcunda

Kuzey Ay Düğümünüz Başak burcundaysa, bu hayata olabildiğince ayakları yere basan, çalışkan ve faydalı biri olmak için geldiniz demektir. Başak burcu hizmet burcudur ve sizi toplumun hatalarını düzelten ve iltihaplanmaya başlayan yaraları iyileştiren roller üstlenmeye teşvik eder. Kolaylıkla bir hemşire veya bakıcı olabilirsiniz, ancak aynı zamanda bir bilim insanı, editör, teknisyen veya mucit de olabilirsiniz. Neyi başarırsanız başarın, toplum için önemli bir ihtiyacı fiziksel düzeyde pratik ve anlamlı bir şekilde dolduruyor olacaksınız. Ancak, şimdi ve burada olmak sizin için her zaman kolay değildir. Balık burcundaki Güney Ay Düğümünüzle, geçmiş yaşamlarınızın çoğunu maneviyatınızın sınırlarını zorlayarak ve yüksek psişik farkındalık seviyelerine ulaşarak geçirdiniz. Ruhani dünyayla olan içsel bağlantınız sizi hayalperest, yaratıcı ve idealist biri haline getirmiş olabilir. Kuzey Düğümünüz Başak burcunda olduğu için, bu yaşam tamamen ruhsal tezahürleriniz ile fiziksel tezahürleriniz arasında nasıl denge kuracağınızı öğrenmekle ilgilidir.

Kuzey Ay Düğümü Terazi Burcunda

Kuzey Ay Düğümü Terazi olarak, bu hayata nasıl daha iyi bir eş, arkadaş ve sevgili olunacağını öğrenmek için geldiniz. İlişkileriniz muhtemelen hayatınızın en önemli konusu olacaktır, özellikle de ilişkiniz sizi konfor alanınızın dışına itmekle veya size takım çalışmasının değerini öğretmekle sınıyorsa. Güney Ay Düğümünüz Koç burcunda doğduğunuz için, geçmiş yaşamlarınızın çoğunu bireyselliği doya doya yaşayarak hatta belki de tek başınıza geçirdiniz. Muhtemelen başkalarıyla ilişki kuramayan, yalnız bir liderdiniz. Hatta başkalarıyla sağlıklı bağlar kurmanızı engelleyen bencil birisi de olmuş olabilirsiniz. Ama artık yalnızlığın rahatlığına dönmek yerine, başkalarının ihtiyaçları uğruna taviz vermeye hazırsınız. Hayatın tüm zorlukları ve iniş çıkışları boyunca birini sevme, ona bakma ve/veya onunla birlikte çalışma misyonu ile doğdunuz. Uzun vadeli ilişkilerinizin, özellikle de evliliğinizin ve/veya iş ortaklığınızın hayatınızın merkezi ve amacı olmasına hazırlanın.

Kuzey Ay Düğümü Akrep Burcunda

Bu hayata Evren’in gizemlerini çözmek için geldiniz. Yoksa neden Kuzey Ay Düğümü Akrep burcunda ilerlerken doğasınız ki? Bu ruhani ve dönüştürücü burç derin konulara nüfuz etmek ve fiziksel ve/veya maddi gerçekliğin sınırlarının ötesine geçmekle ilgilidir. Bu da kendinizi mutlu hissetmek için para ve güvenlikten daha fazlasına ihtiyaç duyduğunuz anlamına gelir. Güney Ay Düğümünüz Boğa burcunda doğduğunuz için, geçmiş yaşamlarınız size zenginlik ve refah sağlamış olabilir, bu da finansal istikrar ve lükse düşkün olmanın ne anlama geldiğini öğrendiğiniz anlamına geliyor. Peki ya şimdi? Ruhunuz yalnızca maddi zevklere odaklanmaktan biraz sıkılmış durumda. Bunu daha önce de yaşadınız. Akrep Kuzey Düğümü insanı, daha yüksek bir güç ve canlılık hali kazanmak için, mevcut refah düzeyini yitirmeye ve riskli durumları göze almaya gönüllü olmalıdır.

Kuzey Ay Düğümü Yay Burcunda

Dünyayı görmeye hazır mısınız? Felsefenizi çok uzaklara yaymaya hazır mısınız? Ötesini keşfedeceğiniz bir hayata hazır olun, çünkü Kuzey Ay Düğümü Yay burcundayken doğdunuz. Bu değişken ateş burcu tamamen dünya, büyük resim ve kolektif mesajla ilgilidir. Bu yüzden bu hayatınızın ana teması konfor alanınızdan çıkmak, memleketinizden uzaklara seyahat etmek, hatta oralarda yaşamak ve dünyanın geri kalanının neler sunabileceğini görmekle ilgilidir. Güney Ay Düğümünüz İkizler burcunda olduğu için, geçmiş yaşamlarınızın çoğunu memleketinizdeki sosyal sahneye hakim olarak geçirmiş olabilirsiniz. Muhtemelen birçok arkadaşınız olmuş ve birçok yerel projede yer almış, hatta belki de siyasete katılmışsınızdır. İkizler burcundaki Güney Ay Düğümünüz başkalarının duymak istediğini düşündüğünüz şeyleri söylemeye yönelebilirken, Yay burcundaki Kuzey Ay Düğümünüz insanları hayal güçlerini araştırmaları konusunda açık fikirli olmaya teşvik etmenizi istiyor. Bu hayatta, masaya büyük fikirler getirme ve konuşmanın sınırlarını zorlama cesaretini bulacaksınız.

Kuzey Ay Düğümü Oğlak Burcunda

Çok çalışmaya ve yükselmeye hazır olun, çünkü Kuzey Ay Düğümü Oğlak burcunda ilerlerken doğdunuz. Bu disiplinli ve hırslı burç sizi sorumluluk sahibi ve özellikle kariyer ve iş dünyası söz konusu olduğunda iş bitirici ve lider olarak sivrilen biri olmaya yönlendiriyor. Ancak bu, kendinizi kamusal alanda baskın bir güç olarak görmenin kolay olduğu anlamına gelmez. Güney Ay Düğümünüz Yengeç burcunda olduğu için, muhtemelen geçmiş yaşamlarınızın çoğunu bir bakıcı, bir eş veya bir anne olarak geçirmişsinizdir. Bu yüzden insanlar sizin yanınızda kendilerini çok rahat hissediyor ve varlığınızı sakinleştirici buluyorlardır. Ancak, sadece bir anne olmaktan yoruldunuz, çünkü bunu ve çok daha fazlasını yapabileceğinizi biliyorsunuz. Kuzey Ay Düğümünüz Oğlak burcunda doğduysanız, kariyer başarısı için çok fazla potansiyeliniz var demektir. Ancak Kuzey Ay Düğümü Oğlak burcunda doğan insanlar geç çiçek açabilir, o yüzden bir an önce kabuğunuzu kırın !

Kuzey Ay Düğümü Kova Burcunda

Kuzey Ay Düğümünüz Kova burcundaysa önemli bir ruhani görevle doğmuşsunuz demektir. Bu burç tamamen statükoyu sarsmak ve gücü insanlara geri getirmekle ilgilidir, yani kaderinizde dünyayı daha iyiye doğru değiştirmek var! Geçmiş yaşamlarınızda kendinizi sevmek için çok zaman harcadınız. Güney Ay Düğümü Aslan olarak, geçmiş yaşamlarınızın çoğunu sevilen ve aranan ünlü insanlar olarak geçirdiğiniz için, özgüven ve ihtişam size doğal geliyor. Kendinizi sevmek harika hissettiriyor, ancak bu yaşamınızda daha derin bir şeyler başarmaya hazırsınız. Savurganlığı, kibri ve kendine hizmet eden davranışları bırakmaya hazırsınız, çünkü tüm yaşam amacınız başkalarını yetiştirmek ve insanları teşvik edip, tüm dünya için parlak bir gelecek geliştirmekle ilgili. Kuzey Ay Düğümü Kova Burcu olarak, rahatlıkla bir devrimci, büyük bir lider, halkın temsilcisi veya medyada trend belirleyici olabilirsiniz. Toplum ve bir bütün olarak kolektif için olumlu bir değişim kanalı olmanızı sağlayan bir rol üstlenebilirsiniz. Bunu yapın, çünkü geri kalanımız gerçekten yaşamak istediğimiz bir dünya yaratmak için size güveniyor.

Kuzey Ay Düğümü Balık Burcunda

Kuzey Ay Düğümü Balık burcundaysanız, mantıklı gelmeyen şeylerden biraz korkabilirsiniz. Başlangıçta mantığa meydan okuyan ve onu destekleyecek sağlam kanıtları bulunmayan şeylere inanmakta tereddüt edebilirsiniz. Güney Ay Düğümünüz Başak burcunda olduğu için, önceki yaşamlarınızın çoğunu gerçeklere odaklanarak geçirdiniz. Sağduyu size doğal gelir, çünkü geçmiş yaşamlarınızı sorunları fiziksel ve rasyonel düzeyde çözen biri olarak geçirdiniz. Birisi pratik bir çözüm istediğinde genellikle size gelir. Ancak, siz birinin sorun çözücüsü olmak için doğmadınız. Bunun yerine, bu yaşamı birinin ağlayacağı omuz olmayı öğrenebilmek için seçtiniz. Buraya sorunu çözmek için değil, sorunu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmek için geldiniz. Kuzey Ay Düğümü Balık olarak, sevginizin ve maneviyatınızın sınırlarını aşmak ve sezgilerinizi kucaklamak için doğdunuz. Değiştirebileceğiniz ve değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabul edin ve akışa teslim olun. Bu yaşamda, usta bir ruhani şifacı, çığır açan bir sanatçı veya okült işlerde uzman biri olma potansiyeline sahipsiniz. Bu hayata, yaşadığımız dünya ile öteki dünya arasında bir köprü olmaya geldiniz.

Kaynaklar:

  • Dharma Astroloji Temel ve Orta Seviye Ders Notları
  • https://stylecaster.com/north-node-meaning/ North Node Meaning in Astrology: Discover Your Destiny & Life Purpose Using Your Birth Chart
  • Ruhsal Astroloji, Jane Spiller

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir