Bu yazı Dharma Astroloji İleri Seviye Astroloji mezunu Yeliz Atıcı tarafından hazırlanmıştır.

Bizler eğer bu dünyaya beden ve madde deneyimini yaşamaya gelmiş ruhlar isek, astroloji bu deneyimin nasıl ve nerelerde zorluk veya kolaylıklarla gerçekleştireceğini anlatan sembolizmalarla sistemleştirilmiş bir sanattır. Bu sanatı insanın “Oluş”’u ile birleştirirken, kullandığımız bir çok harita okuma aracı; göksel varlık vardır. Bunlardan biri de Sabit Yıldızlardır. Astroloji haritamız kişi merkezli olduğu için kendi sistemimizdeki sabit yıldız olan Güneşimiz’in dışında, Sabit Yıldızlar, evrende var olan, bizim güneşimizden kat kat büyük, çoğunlukla aynı yörüngede sabit kalan, enerji etkisi büyük yıldızlardır. Asırlarca gözlemlemelerin sonucunda etkisi büyük olduğu düşünülen bir çok sabit yıldız vardır ancak bunlardan bazıları kişinin ruh yolculuğunda kadersel diyebileceğimiz büyük rol oynarlar. Bunlardan en etkilileri 4 Kraliyet yıldızı olan Batının gözcüsü Antares, Güneyin gözcüsü Fomalhaut, Kuzeyin gözcüsü Regulus ve Doğunun gözcüsü Aldebaran’dır. Bu yıldızlar yol gösterici yıldızlardır. Bu yolda nasıl gideceğimizi ise kavuşum, (ya da paralel ve kontra paralel) yaptığı gezegen, nerede gideceğini de kavuşum yaptığı gezegenin içinde bulunduğu ev gösterir. 

Sabit yıldızların etkisi bir doğum haritasında ne kadar çok ise, o kişi o kadar toplum içerisinde iyi ya da kötü bir şekilde önemli bir noktada olur. 

Peki bunun iyi mi kötü mü olacacağını nasıl anlarız?

Kraliyet yıldızları 4 baş melek (Ingilizcesi archangel)  olan Cebrâil, Mikâil, İsrafil ve Azrail’i (Gabriel, Michael, Raphael and Uriel) toprak, hava, ateş, su sembolizmalarını temsil eder. Kraliyet yıldızlarının dışında önemli ve sık kullanılan Sirius ve Spica gibi büyük yıldızlar ve ayrıca 15 Kök Yıldız bulunmaktır. 

Tüm sabit yıldızlar güçlerini ve enerjilerini kavuşum yaptıkları gezegenlere verirler ve gezegenlerin etkilerini değiştirirler. Normal bir gezegen etkisine biraz baharat katılmışçasına çeşnili, bazen acı bazen tatlı olaylara maruz bırakırlar. Bir ruhun haritasındaki etkili sabit yıldızlar, o ruhun bu hayat varoluşunda çok daha etkili gelişimsel yol alması için bulunur. Kavuştuğu gezegene göre etkisini iyi ya da kötü olarak almak, tamamen kişinin bilincine bağlıdır. Bu hayat yolculugundaki başlıca amacımız olan bilinçli ruh gelişiminde, yaşadığımız her olayla bilincin başka katmanına doğru yol alırız. 

Örneğin, Jüpiter-Mars karakterinde olan Antares Kraliyet yıldızı özgürlük, açık görüşlülük, keskin zeka verirken bir yanda da aşırıya kaçmış bir yıkıcılık, kin, dik başlılık ve hırçınlığıda yanında getirir. Stratejik olmayı anlatan bu yıldız, kişinin bilincini iç güdüsel olarak olaylara dalmak yerine, durup, düşünüp, plan yapıp, aşırıya kaçmayacak sekilde dengeli reaksiyonlar vermeyi öğretmeye çalışır. Bu yüzdendir ki eğer bu bilinç aşamasına kişi gelmeyi red ederse, farkındalığını güdüsel düzlemde tutarsa; Kraliyet yıldızlarının verdiği yükselmeden aynı hızda düşecektir. Bu özünde tüm Jüpiter-Mars karakterinde olan, Sirius((14   ̊05′ Yengeç), Regulus (29 ̊53′ Aslan), Acturus (24 ̊14′ Terazi), Altair(11  ̊43′ Kova), Antares (09 ̊46′ Yay) gibi, sabit yıldızlar için de geçerlidir . Jüpiter’in karanlık yüzü olan “aşırılık”, Mars’ın karanlık yüzü olan “dürtüsellik”  harita sahibinin bu ruh yaşamındaki sınavları olacaktır. 

Ya da Mars-Merkür sabit yıldızlarını ele alırsak, Bellatrix (20  ̊57′ İkizler), Procyon (25  ̊47′Yengeç), Betelgeuse (28  ̊45′ İkizler), Algenib (9 ̊09′ Koç), Capella (21  ̊51′ İkizler), Capulus (24  ̊12′ Boğa), Markab (23 ̊29′ Balık) gibi, bu yıldızlar kişiye kavuşum yaptıkları gezegenlerin alanlarına göre cesaret ve güç verirken diğer taraftan, bu enerji kişiyi kuralları çiğnemeye, yalan söylemeye veya başkalarını kendi çıkarı için sömürmeye de teşvik edebilir.

MC ve ASC ile kavuşmuş bir etkili sabit yıldız etkisini genç yaşlarda gösterecekken, IC ile kavuşan sabit yıldızın etkisi ile daha geç yaşlarda kendini ortaya çıkarır. Ama kavuştukları sabit yıldızın enerjisi kişinin içerisinde hep varolur. 

Kraliyet yıldızları bulunduğu haritaya, kavuştuğu gezegen ve bulunduğu eve göre çok büyük olasılıklarla varolurlar. O yüzden kişinin hayatında dürüstlük, ahlaksızlık ya da kibir ile sınavları olup olmadığını uygun sorularla sorup bulmak astroloğun önemli bir göreviyken, negatif yönde cevaplar alınırsa, harita sahibini uygun bir dil ile hayatta hep dengeyi bulma, aşırılık ve dürtüsellikten kaçınma konularında yönlendirmelidir. 

Bu hayata geldiğimizde İlahi ile olan bağımızı unutmuş olduğumuz için, hayat denen bu yolculuk özünde ilahiyi arama yolculuğundan başka bir şey değildir. O yüzden yol boyunca bu yolculukta bu bağı hatırlatacak türlü olaylara maruz kalırken, unutmamız gereken tek şey anlayış, şefkat ve sevgidir. Sabit yıldızları da bu yolculuk içerisinde bize yol gösteren melekler olarak görüp, iyiye, sevgiye ve bilince doğru bir rota belirlersek, dünya denen sınavdan da başarı ile geçmiş oluruz. Unutmayalım ki her olay, her deneyim bizim daha iyi versiyonumuza ulaşmamız için vardır. 

Yeliz Atıcı

Kaynaklar: 

Öner Döşer, Astroloji Haritası Okuma Sanatı, 8. Baskı, Eylül 2021

https://astrologjalemuratoglu.com/gezegenler/sabit-yildizlar/ikizlerdeki-sabit-yildizlar/

Dharma Karma Astroloji Ders Notları

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir