Mars, Kova’ya marjinallik, bağımsızlık ve özgürlük ihtiyacını beraberinde getirir. Bu transit, bizi orijinal şeyler yapmaya ve başkalarından ayrılarak öne çıkmaya itiyor. Ancak, eylemlerimizin öngörülemeyen yapıda, gerçekçilikten uzak ve hatta fazla bireysel olabileceği gerçeğini göz ardı etmemeliyiz.

Bu transitin olumlu yönleri: Teknik beceri gerektiren her alanda başarı, dürüst ve sadık arkadaşlar, bağımsızlık ve ifade özgürlüğü isteği…

Bu transitin olumsuz yönleri: İsyan, devrim, toplumsal ayaklanmalar, şiddet olayları, sinirlilik, sabırsızlık, düzensiz aktiviteler, para piyasalarında spekülasyonlar, aşırı yağış, bacaklar, sırt, ayak bileklerinde yaralanmalar, elektrik çarpması… İdealler için ani girişimler bir anda şiddeti de körükleyebilir!

Tüm Bunlar Ne Zamana Kadar Sürecek?

Mars, yeni ayın ertesi günü 16 Mayıs’ta Kova’ya girdi ve 16 Kasım’a kadar altı ay boyunca Kova’da kalacak. Sadece 13 Ağustos – 10 Eylül tarihlerinde Oğlak burcuna geri dönecek. Bu oldukça uzun bir transit, normal şartlar altında Mars’ın bir burçta kalış süresi sadece yedi haftadır.

Mars’ın Kova’da bu kadar uzun süre kalmasının bir nedeni, 26 Haziran’dan 28 Ağustos’a kadar Mars’ın durağan ve geri hareket pozisyonlarına geçiyor olması. Bu durum pek hoş değil, çünkü Mars enerji gezegenidir ve geri hareketinde her şeyin durmasına neden olur. Önümüzdeki aylar, özellikle Temmuz’dan Ağustos’a kadar, her şey aşırı yavaş olacak ve işler neredeyse hiç yürümeyecek. Temmuz ve Ağustos aylarındaki sıkıntılar Eylül, Ekim ve Kasım ayının ilk yarısında adım adım düzelmeye başlayacaktır.

Mars’ın geri hareketiyle ve Ay ile Güneş tutulmalarıyla ilgili ayrıca bir yazı yazacağım için 26 Haziran – 27 Ağustos 2018 tarihlerine yönelik detaylı etkileri bu yazımda incelemeyeceğim.

Mars, 14 – 18 Mayıs 2018 tarihinde Merkür ve Boğa burcuna geçen Uranüs ile kare açı yapıyor. Dolayısıyla bu dönemde ve hatta 23 Mayıs’a kadar, Mars transitinin olumsuz yönlerini göreceğiz: sert enerjiler, isyankâr ve gergin bir süreç yaşayacağız. Aynı zamanda, yaralanmalı kazalara ve elektrikle ilgili sakarlıklara da açık bir süreç olacak. Dünya’da deprem, toprak kayması, volkanik faaliyetler, uçak kazaları gibi olaylar da gerçekleşebilir. Para piyasalarında spekülasyonlar ve döviz kuru dalgalanmaları görülecek. Ne var ki, tahminlerin ötesinde etkileri olan Uranüs, bu dönemde karşılaştığınız sorunlara yaratıcı çözümler ürettiğinizde sizi ödüllendirebilir.

16 Mayıs tarihinde gerçekleşecek bu gergin açı, birkaç kez daha tekrarlayacak. Yukarıda saydığımız sıkıntılar 30 Temmuz – 3 Ağustos (8 Ağustos’a kadar etkiler hissedilmeye devam edecek) arasında misliyle tekrar yaşanacak ve hatta 16 Mayıs’ın aslında sadece ilk dalga olduğu, daha sonra olacakların habercisi olduğu görülecek. Mars, Kova’da son gergin açıyı ise 19 – 22 Eylül (27 Eylül’e kadar etkiler belirgin olacak) arasında yaratacak ve bu etki 16 Mayıs ile benzerlik taşıyacak. İlk gelişi 16 Mayıs’ta izleyelim, çünkü gelecek olan şeylerin habercisi olacak. Bu derecelerin üç kez tekrarlanması ve her iki gezegenin aynı mesajı verdiğinin görülmesi oldukça nadirdir. Bu yüzden küresel/ülkesel/kişisel olarak temayı çok iyi anlayıp sonrasında tedbirlerimizi ona göre almalıyız.

Mars Kova Hayatımıza Neler Getirecek?

Kova Burcu oldukça ilginç sabit yıldızların bulunduğu bir burçtur. Mars’ın bu sabitlerle buluşmaları nasıl ve ne zaman olacak, bizi genel olarak nasıl etkileyecek bir bakalım:

24 – 27 Mayıs tarihleri arasında cemiyet hayatı veya ünlüler arasında ilginç aşklar veya tuhaf olaylar gündeme gelebilir.

7 – 20 Haziran döneminde para piyasalarında bir nefes alma, iktisadi konularda önemli gelişmeler görülebilir.

26 Haziran – 27 Ağustos arasındaki yorumlarımı şimdilik saklı tutuyorum 🙂

19 – 27 Eylül arasında yine banka yönetimlerinden çeşitli açıklamalar, şiddet olaylarında artış, bazı illerde ani yağışlar meydana gelebilir.

17 – 20 Ekim tarihlerinde akrep, yılan gibi zehirli canlıların ısırığıyla sıkıntılı günler yaşayabilecek bir grup insanın haberlerini görebiliriz.

21 – 23 Ekim civarında dünya gündeminde ani patlayan bir siyasi kriz ve uzak mesafeye gönderilecek bir ordunun ilk kararını duyabiliriz.

30 Ekim’de dünyada polis veya ordu ile çatışacak pek çok grubun haberlerini duyacağız gibi görünüyor.

1 – 2 Kasım’da büyük mühendislik başarıları, edebiyat ödülleri gibi olumlu konular gündemi meşgul edecek.

4 – 5 Kasım’da bazı devletler arasındaki krizlerin zor da olsa aşıldığı, havacılıkla ilgili başarıların kazanıldığı, iş hayatındaki önemli figürlerin haberlerinin öne çıktığı bir dönem olacak.

12 – 14 Kasım ise Mars Kova’nın sevimsiz yüzünün görüldüğü başka bir dönem; aldatma, aldatılma, marjinal ilişkiler yüzünden insanların birbirini yaraladığı, öldürdüğü, özellikle bu tarz skandallarla bazı evliliklerin aniden bittiğini göreceğiz.

Mars Kova’nın burçlara özel etkileriyle aranızda olacağız, bizi takip etmeye devam edin.

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

One Responses

  • DXxx

    Harika…

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir