Merkür, 13 Ekim 2020’de 11°40′ Akrep’te Akkrum sabit yıldızında geriye doğru hareket etmeye başlayacak. Bu geri hareket, 3 Kasım’da 25º54′ Terazi’de Arcturus sabit yıldızında son bulacak. Akkrum bize bu retro döneminde astrolojiyi, spiritüelliği ve maneviyatı rehber kabul etmenin hayatımızı kolaylaştıracağını gösteriyor. Bunu yapmayı başarırsak Kasım’da Arcturus etkisini yani yol gösterici ilhamı, çalışarak gelen şöhreti elde edebiliriz.

Kimler en çok etkilenecek?

Merkür geri hareketine Uranüs ile karşıtlıkta ve retro Mars ile Satürn kare açıdayken başlıyor. Merkür, doğum haritalarında yirmi beş derece Terazi’den on iki derece Akrep’e kadar burç derecelerini derinlemesine etkileyecek, bırakılması, iyileştirilmesi veya yeniden bütünleştirilmesi gereken herşeyi gösterecek. Güneş, yükselen ve Ay burcu bu derecelerde olanlar en çok etkilenecek. Merkür ilk olarak 23 Eylül’de 25º54′ Terazi’deydi yani o zamandan beri olagelen olaylarda revizyon gerektirecek.

Merkür’ü doğum haritasında retro olanlar olumsuz etkileri fazla yaşamayabilirler.

Dikkat edilmesi gereken tarihler

Merkür gerilemesi, bu sefer Mars retrosu etkisiyle birleşerek gerçekten sorun çıkaracak. En önemlisi, Merkür sadece Uranüs ile karşıtlık yapmakla kalmayacak, 14 Ekim’de Güneş Koç’ta geri giden Mars’tan da karşıtlık nasibini alacak. Böylece Merkür, durağan pozisyonunda bir akşam yıldızı olarak son ışığını gösterecek. Mars retro uçlarda çalışacağından, Merkür’ün üç haftalık geri hareket döneminin normalden daha yıkıcı ve kafa karıştırıcı olmasını bekleyebiliriz.

Merkür, Uranüs ile 19 Ekim’de kesinleşecek bir karşıtlık oluştururken yeraltı dünyasına inecek. Merkür ilk kez 7 Ekim’de Uranüs ile bir karşıtlık yapmıştı. 19 Ekim etkisi, 7 Ekim’de oluşan sarsıcı olayların devamı niteliğine olacak. Planları tersine çeviren beklenmedik haberler getirecektir. Retro Merkür, kafa karıştıracak ama derin düşünce ve maneviyatla yaklaşılırsa büyüme ve gelişmeye yardımcı olacak.

Retro Merkür, 25 Ekim’de 2°48′ Akrep’te Güneş ile kavuşacak. Biz buna alt kavuşum deriz. Güneş’e 8,5 derecede olan gezegen yanıktır ama 17 dakikalık kavuşum eski astrolojik metinlerde, Merkür’ün yeniden doğuşuna veya Güneş’in kalbinde olmaya cazimi adını verir. Bu, Merkür’ün Demetra George’un “Güneş’in kalbindeki korunan alan” içinde bulunan “kutsal inisiyasyonların en içteki kutsal odası” olarak adlandırdığı yere girdiği döngüsel andır. (Bu bilgi Gray Crawford’un yazısından alınmıştır.) Bu tarih, son bir ayda başımıza nelerin neden geldiğini düşünme ve bu olayların bize sağladığı rehberliği kavramamız için önemli.

Uranüs kavuşumlu Boğa burcundaki Dolunay’dan bir gün sonra, Terazi burcundaki Merkür geri hareketi, 1 Kasım’da Oğlak burcundaki Satürn ile tam kare bir açı oluşturacak. Merkür, Satürn ile çarpışırken, aşırılıklarla karşılaşabiliriz. Güncel olaylarda olduğu kadar kişilerarası ilişkilerde de gerilimle, kutuplaşmalarla, karşıtlıklarla ve çelişkilerle dolu deneyimler içinde denge kurma ihtiyacı doğar. Güçlü manevi ritüeller, spiritüel çalışmalar ve danışmanlıklar rehberlik sağlayabilir. Eğer Akrep veya Terazi burcuysanız bu retro döneminde astroloji danışmanlığı almanızı tavsiye ederim.

Merkür 3 Kasım’da retrosunu bitirecek ama Mars retrosu 13 Kasım’a kadar devam edecek. Aynı zamanda 9 Kasım’da, Terazi burcundaki Venüs, Kızıl gezegen ile karşıtlık oluşturacak. Venüs ve Mars arasındaki gerilim, Merkür’ün geri gitme döneminde toplanan ilham verici fikirleri, günlük rutinlerimizi ve gerçekliğimizi keşfetme maceramızı daha da derinleştirecek. 10 Kasım’da Merkür Akrep’in karanlık sularına geri dönecek, aynı gün bir Sabah Yıldızı olarak Güneş’in sabit seyrinden daha hızlı hareket etmeye başlıyor. İlişki dinamiklerinizi derinlemesine anlamak ve araştırmak için kendinize zaman verin. Yaşanan temel kalıpları not edin ve daha sağlıklı, karşılıklı olarak destekleyici dinamikler yaratmanın yollarını planlayın.

Biliyorsunuz ben Merkür retrolar hakkında pek yazı hazırlamam. Ancak bu seferki Mars retro ile birleşen, bazılarımızın hayatını tümüyle değiştirecek bir Merkür retro. Etkiler çok sert ama yaşanan acılara saplanmak yerine hayallerinize ulaşmak ve bu süreçte başkalarına yararlı olmak adına kalbinizi dinlemeyi başarırsanız 2021’de yepyeni bir kimlikle mutlu olabilirsiniz.

Yaşadığımız düşüşleri açık bir yürekle ve kararlı bir ruhla paylaşarak, aksilikler karşısında sıkışıp kalmak zorunda olmadığımızı birbirimize gösterelim. Paylaşımlara ve e-posta listemizden gelen yazılara yorumlar yaparak birlikte sihrimizi yaratalım. Unutmayın, gerçek değişim sadece içgörülerinizi eyleme dönüştürdüğünüzde olur.

Sevgiyle ve sabırla,

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir