Jüpiter’in 2022 boyunca Balık ve Koç burcundaki dansı

Jüpiter’in kendini nasıl ifade ettiği – hem olumlu hem de olumsuz nitelikleri – bulunduğu burca göre değişir. Jüpiter herkesin bildiği gibi “ekstra” yani her özelliğin fazlasını, abartısını yansıtır. Aslında, bu gezegen her şeyin çoğu zarar dediğimiz etkiyi getirir: Aşırı iyimserliği hızla pervasız bir çöküşe dönüşebilir.

Jüpiter 11 Mayıs 2022’ye dek Balık’ta idi. Ardından Koç burcuna geçip 29 Ekim’de tekrar Balık burcuna geri dönüyor ve 20 Aralık’a kadar Balık’ta kalıyor. Jüpiter Balık’ta olduğu dönemlerde yine aynı burçtaki Neptün ile dirsek temasında oldu ve olacak. Ve 2022’nin ilk yarısı için Jüpiter, Balık’ın öte dünyaya ait topraklarında gezindi. Titreşim değişimlerinden bahsettik, gerçekleri pembe gözlüklerle görmek için tüm pandemi protokollerini bıraktık. Balık sanat ve ilham burcu olduğu için çok güzel sanat eserleri gördük, dinledik. Balık burcu Rihanna’nın ve pek çok ünlünün hamilelik haberlerine bayıldık. Kısacası: Jüpiter Balık’ta bize romantizm, nostalji ve mistik nimetler sundu. Balık, barışın, sevginin ve “halının altına süpürmenin” burcudur – Jüpiter onun bu özelliklerini iyice abarttı. İşte bu hayallerimiz Kasım ve Aralık’ta bizi yine ziyaret edecek… Bununla beraber denizler ve sularla ilgili konuları da gündeme getireceği için küresel olarak denizlerimizi korumaya azami özen göstermeli, ülkemizde de bir başka müsilaj olayının yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız.

Jüpiter Koç Ne İster?

Ürdün’den aldığım astroloji objesi

Koç burcundaki, bolluk ve bereket gezegeni cesurlardan yanadır. Bu yerleşim ciddi bir ileri vitestir. Büyümemizi teşvik eder, hem de ter, gözyaşı ve rekabet ile. Daha önce denenmemiş ne varsa geliyor. Bu girişimci döngü engelleri aşmak, yeni felsefeler geliştirmek ve yenilikleri aramakla ilgilidir. Jüpiter Koç’un gölge yanları ise bakmadan atlamak, gereksiz risk almak, ateş elementiyle sınavlar, yanardağ patlaması, yangınlar, orman yangınları, gerçek bir patlama veya toplumsal patlamalar ve çatışmalardır. Tahriklere kapılmamak gerek. Siyasi arena karışır, kutuplaşma yükselir, seçmenler bazı siyasetçilere küser, yeni adaylar ortaya çıkar.

Ayrıca Koç’un “ben” ile ilişkili olduğuna da dikkat edilmeli. Samimi, bencil değil ama benci, kendini koruyabilen bir ben. Koç, bireysel ihtiyaçlara daha fazla odaklanmak için ilginizi kolektif konular ve toplumdan uzaklaştırır. Belki de başkalarının mutluluğu için kendinizden çok fazla ödün veriyorsunuz? Ya da belki başkalarının ilgisizliğinin sizi geride tuttuğunu hissediyorsunuz. Sonunda ilerlemeye ve yeni bir şeyler denemeye hazırsınız? Veya fiziksel sağlığınıza gerçekten odaklanmak istiyorsunuz. Temel olarak Koç, düzen getiren disiplin, bağımsızlık, özerklik, kendini ve ihtiyaçlarını kucaklamakla ilgilidir.

Astroloji ve Eril Güç

Koç, Mars’ın yani eril gücün simgesidir. 2022 – 2023 boyunca eril gücümüzü sağlıklı kullanmak en büyük yardımcımız olacak. Size yardımcı olmak için Astroloji ve Eril Güç – Sağlıklı Mars Eğitimi’ni başlattım. Astroloji ve Eril Güç – Sağlıklı Mars Eğitimi’ni bu iki yıl boyunca vermeye devam edeceğim. Ayrıntılı bilgi için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsin.

Günün sonunda, yeni bir şey denemekten daha takdire şayan bir şey yok. Senin için umudum, sevgili Dharmasever, hayatında yeni bir şey deneyerek bu büyülü, nadir transiti akıllıca kullanman. Zodyak’ın ilk burcu olan Koç, hepimizin yeniden başlayabileceğini hatırlatır, bu yüzden bilinmeyeni kucaklamaktan korkmayın. İster yeni bir hobi öğrenin, ister tamamen farklı bir sektörde bir pozisyona başvurun, ister flört etme tarzınızı değiştirin, Jüpiter Koç’ta yeni olan her şey desteklenir. Başarısızlıktan korkarsanız, yapmadıklarınız için pişmanlık yaşarsınız.

Jüpiter Koç’un sizin burcunuz üzerindeki etkilerini merak ediyorsanız Jüpiter Koç 2022 Transiti podcast bölümünü buraya tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Jüpiter Koç Önemli Tarihler

Elbette size tüm Jüpiter Koç dönemi için “harika, tüm girişimlerinizi başlatın” yorumları yapan tatlı su astrologlarından değilim 😀. Size yeniliklerinizi uygulamak adına en iyi ve sakınmanız gereken tarihleri de çıkardım.

Jüpiter bu ateş burcunu en son 2011’de kutsamıştı. Jüpiter’in haritanızda Koç’u içeren eve en son yardım ettiği zaman on yıldan fazla bir süre önceydi. Bu transitle, büyümek için gerekli riskleri almak için normalden daha cesur ve cüretkâr olacaksınız. Ortaya çıkacak ve girişimci ruhunuz birden fazla kolda alevlenecek.

Jüpiter’in Koç’ta olduğu 11 Mayıs – 29 Ekim ve 20 Aralık 2022 – 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında ise yılın sunduğu tüm yeniliklere hazır olduğunuzu hissedebilir, coşkuyla değişimlere öncülük etmek isteyebilirsiniz.

Yeniliklere Uygun Dönemler

Ama tüm bu aylar boyunca yenilik yapabilir miyiz? Elbette hayır. Mayıs ve Eylül 2022 Merkür retro olduğu için yeni bir adım atmaya uygun değil. Jüpiter, Koç’ta kaldığı süre boyunca Mars tarafından yönetileceğinden, Mars’ın ne zaman iyi durumda olduğunu ve ne zaman sallandığını bilmek de önemlidir. Yani Mars’ın retroda olacağı Kasım – Aralık 2022 ve Ocak 2023 de büyüme adımları için doğru zamanlar değil.

Geri kalan aylar Jüpiter Koç’un risk alma takvimi için iyi görünüyor. Ama iyinin de iyisi var. Mesela 5 Haziran – 5 Temmuz 2022 tarihleri arasında Mars, Jüpiter ile birlikte Koç burcunda olacak. Bu, Mars’ın yönettiği burç ve bu nedenle Jüpiter’in deposunu ihtiyaç duyduğu yakıtla dolduracaktır. Turbo enerjili hâli fazlası biraz rahatsız edici olabilir, ancak 2022’nin sunduğu en iyi Mars zamanı.

2023’te ise Şubat ve Mart, Jüpiter’in büyüme isteğini iyice alevlendiren Mars etkisi ile cesaret gerektiren her türlü atılımınızı yapabilirsiniz.

Yeni yolunuzda şans sizinle olsun 😉

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir